UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Šestodnevno gostovanje u Šibeniku

Datum objave: 24. 7. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kreće na šestodnevno gostovanje u Šibenik. Sa svojim dvadesetominutnim programom “Zajedno različiti” uspjela je proći selekciju organizatora 12. Šibenskog plesnog festivala, Plesnog teatra Sjene u suorganizaciji Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik.

Ovogodišnji program Festivala koji će se održati 25. – 29. srpnja, zadržao je međunarodni epitet te donosi čak 28 programa, od toga 8 u glavnom dijelu i 12 u popratnom dijelu Festivala. Plesni umjetnici, pedagozi , koreografi i plesači dolaze iz Izraela, Mađarske, Portugala, Francuske, Italije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Šibenski plesni festival od svojih početaka razvija politiku uključivanja te je okrenut različitim plesnim estetikama, vodeći računa o pratećem programu u okviru kojeg odabiru najbolje od amaterske plesne scene i podupiru nove pravce u suvremenoj plesnoj umjetnosti inzistirajući na vrhunskoj kvaliteti programskog sadržaja i tehničkoj izvedbi.

Dok će se glavni festivalski program održati na tvrđavama sveti Mihovil i Barone, prateći dio programa održat će se na Trgu Republike Hrvatske, na Trgu Poljana, u Muzeju grada Šibenika te na zelenoj pozornici Nezavisnog kulturnog centra Azimut. Nastup požeških plesačica Karle Paukner, Tonke Potnik, Katarine Musić, Lore Matoš, Larise Zelenbaba, Hane Krpan, Marte Matošević i Jurje Mautner po rasporedu je 27. srpnja s početkom u 20,30 na Trgu Poljana.

Ovo gostovanje, osim predstavljanja požeške suvremene plesne scene, obuhvaća i praćenje svih festivalskih predstava te sudjelovanje na panel diskusiji “Plesna umjetnost kao proizvod / Nezavisni plesni umjetnici na svjetskom tržištu”. Dio važnih pitanja na koja će tijekom panel diskusije odgovore dati menadžeri u plesnoj umjetnosti, komunikacijski stručnjaci te nezavisni plesni umjetnici su: Kako živjeti od plesne umjetnosti? Kako izgraditi prepoznatljivo ime na plesnoj karti svijeta? Kako komunicirati, a kako prodavati svoje plesne predstave? Također će panelisti s bogatim iskustvom dati mnoštvo korisnih savjeta mladim plesnim umjetnicima koji se probijaju na međunarodnoj plesnoj sceni.

TEKST: S. P.            FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn