UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Završnica projekta gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga “Požeški plesni kreatorij”

Datum objave: 22. 10. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar završava ovaj vikend 21. – 22.10. 2023. planirani program Požeškog plesnog kreatorija za 2023. Nakon Ane Kreitmayer, Ide Jolić i Zvonimira Kvesića u Požegu dolazi Martina Terzić iz Osijeka. Održat će dvodnevnu radionicu suvremenog plesa za plesače 5. i 6. razredaosnovnih škola.

Martina Terzić, je rođena 6. veljače 1988. u Osijeku, plesačica i nastavnica suvremenog plesa. Do nedavno je djelovala na radnom mjestu nastavnice suvremenog plesa (Odjel za suvremeni ples Glazbene škole Franje Kuhača Osijek) te je zabršila diplomski studij, prve generacije smjera Neverbalni teatar na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. Na Akademiji za umjetnost i kulturu djeluje kao demonstrator na kolegijima iz pokreta BA i MA studija na Odsjeku za kazališnu umjetnost izv. prof. art. Maji Đurinović.

Svoje formalno plesno obrazovanje započela je u Osijeku, na današnjem Odjelu za suvremeni ples u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek, završila je srednjoškolski program u zvanju Scenski plesač u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a pripada prvoj generaciji studenata Odsjeka plesa na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje ak. god. 2015./2016. godine stječe zvanje Sveučilišna prvostupnica edukacije suvremenog plesa.
Svoje dugogodišnje plesno pedagoško iskustvo u radu sa djecom, mladima i odraslima temelji na radu u plesnim školama (Osijek, Beli Manastir, Šibenik), plesnim tečajevima (Ansambl Freedance, PS Feniks, PS Megablast, PS Nina, KUC Travno, KUC Pešćenica), plesnim radionicama unutar projekata kao što su Plesna Mreža Hrvatske i simpozijima (2. i 3. Međunarodni znanstveni i umjetnički simpozij o pedagogiji u umjetnosti; 6. međunarodni simpozij glazbenih pedagoga) te kao umjetnički asistent – vanjski suradnik za kolegije nastavničkog smjera, kolegije Metodika suvremenih plesnih tehnika izv. prof. Joan van der Mast (BA / CMA) na Odsjeku Plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U kolovozu 2018. godine bila je jedan od 6 internacionalnih voditelja/plesnih pedagoga na 4. međunarodnom ljetnom plesnom kampu CEEC održanom u Svetvinčenatu, Hrvatska (Mediteranski plesni centar u Svetvinčenatu) i Szazhalombatta, Mađarska.
Na Martinin plesni razvoj utjecali su plesni pedagozi i umjetnici iz Hrvatske i inozemstva: Ana Mrak, Petra Hrašćanec, Irma Omerzo, Nikolina Pristaš, Matija Ferlin, Maja Đurinović, Andreja Jeličić, Nensi Ukranczyk, Joan van der Mast, Guy Nader, Milan Tomašik, Blenard Azizaj, David Hernandez, Arnulfo Pardo Ravagli, Leo Rafolt, Jasmin Novljaković, Elina Toneva, Tomasz Rodowicz, Janusz Adam Biedrzycki, Mladen Vasary, Alen Čelić i drugi. Kao izvođač sudjelovala je u predstavama: Susret (J. Novljaković, 2020.), Prisjećanje (M. Ferlin, 2020.), Bella Figura (T. Bertok i S. Andraković, 2020.), Rapsodija za 3 glave, 6 stopala i 10 ruku (N. Štefanić, 2017.), Cadenza per sei (N. Štefanić, 2015.)…
Osvojila je nagrade na natjecanjima u suvremenom plesu kao izvođačica i kao mentorica (HDGPP, „Plesno natjecanje Mia Ćorak Slavenska”, „Euroshowdance challenge” i dr. ), te Dekanovu nagradu za akademsku izvrsnost i doprinos programu Suvremenog plesa – nastavnički smjer.
Članica je strukovnih udruga UPUH, HUPSuP, Udruge Ples i Dijete – Daci Hrvatska.

IZVOR: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn