UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – UPISI U PLESNU SEZONU 2023/2024: Kreativno, poticajno, zabavno

Datum objave: 20. 8. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Ako ste vi ili vaše dijete kreativnog duha, volite se kretati uz glazbu, izražavati pokretom i ovladavati kazališnim principima rada ili samo rekreativno vježbati onda je Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pravi odabir za vas.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar objavljuje upise u plesnu sezonu 2023./2024. Upisi su za sve one koji žele nastaviti s plesnom edukacijom ili su odlučili pridružiti se u najljepšoj plesnoj dvorani u gradu, u Dubrovačkoj 65a. Upisi se vrše putem obrasca  na www.ilijanaloncar.hr
Sve programe vodi samostalna umjetnica, plesna pedagoginja, profesionalna plesačica suvremenog plesa, profesorica fizičke kulture Ilijana Lončar. Maturirala u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, Zagreb te diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu ( Kineziološki fakultet u Zagrebu).

Ako ste vi ili vaše dijete kreativnog duha, volite se kretati uz glazbu, izražavati pokretom i ovladavati kazališnim principima rada ili samo rekreativno vježbati onda je Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pravi odabir za vas.

Upisi od 20. kolovoza 2023.
Početak plesne sezone: 4.rujna 2023.
INFO: 098 884 057
Fb inbox: Plesna radionica Ilijane Lončar
Prijave i upisni obrasci na www.ilijanaloncar.hr

O programima rada:
PLESNA IGRAONICA ZA DJECU 3 – 6 GODINA
* program koji s posebnom pažnjom odgaja najmlađe plesače na primjeren način njihovu psiho -fizičkom razvoju. Uči se osvještavati  tijelo uz pokret, igru i ples vođen kvalitetnom glazbom koja otvara svijet mašte i motivacije.  Mališani oduševljavaju svojom otvorenošću,  samopouzdanjem, suradnjom i prave su male pametnice koje uvijek moraju dobiti odgovor na postavljena pitanja. Potičemo ih da upravo bude i ostane tako. “Biti svoj poštujući druge”  svojevrsni je moto u radu s mladima.

RITMIKA I PLES, KREATIVNI PLES
za djecu od 1. do 4.razreda OŠ
*Cilj kreativnog plesa je komunikacija kroz pokret. Pronalazi se vlastiti, osobni izraz dok se istražuju elementi plesa (snaga, vrijeme, prostor, tijelo). Izraz ide ispred tehnike i važna je individualnost svake osobe. U kreativnom plesu istražuju se i izražavaju emocije kroz pokret. Koriste se plesne improvizacije uz priče i razni rekviziti koji potiču maštu i kreativnost. Kreativni ples potiče razvijanje pozitivne slike o sebi, jačanje samopouzdanja, razvijanje svijesti o vlastitom tijelu vježbanje pažnje, koncentracije, pamćenja te stvaranje povjerenja.

SUVREMENI PLES namijenjen je  za djecu i mlade viših razreda OŠ, srednjoškolce kao i povremene   “povratnike” studente.  Zahtjevan, energičan i otvoren širokom spektru mogućnosti. Na kreativan način potiče  promišljanje svijeta oko nas i ulazi često u dijalog sa drugim umjetničkim disciplinama (vizualna umjetnost, film, video, glazba, kazalište, nove tehnologije). Ova plesna aktivnost uključuje dinamično putovanje kroz prostor, korištenje fluidnih pokreta  potičući fuziju tijela i duha kao i izuzetnu kreativnost. To je aktivnost koja često propituje odnos pojedinca i društva u kojem djeluje.
Za razliku od baleta, suvremeni ples koristi prirodnu predispoziciju tijela uz organsko kretanje iako često koristi i vrlo virtuozne vještine bazirane na tehnikama kretanja na podu, kontakt improvizaciji i partneringu.

* Posebnu pažnju u procesu rada s djecom i mladima dajemo INDIVIDUALNOM  pristupu i osobnosti plesača kako u grupi tako i u manjim plesnim formama.

* REKREATIVNI PROGRAMI ZA ODRASLE:
– pilates
– aerobik
– yoga
– društveni plesovi
– priprema mladenaca za svatove

TEKST: S. P./ I.L.                       FOTO: S.Pok/ PR IL

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn