UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR: Svi na plesnu predstavu – plesna umjetnost kao ravnopravna kazališna djelatnost

Datum objave: 16. 3. 2017. | Kategorija: Kultura

FB_IMG_1489102720678

POŽEGA – Interaktivnom predstavom za bebe i njihove roditelje “Baja Buf” u suradnji s Kliker mrežom za razvoj suvremenog plesa za djecu i mlade, sutra 17. ožujka, započinje ovogodišnje izdanje projekta “Svi na plesnu predstavu” Umjetničke organizacije  Plesna radionica Ilijane Lončar  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Predstava će se izvesti u tri termina: 10:30, 16:30 i 18:00 sati u dvorani Plesne radionice, Dubrovačka 65a.

Projekt “Svi na plesnu predstavu” pod umjetničkim vodstvom samostalne umjetnice Ilijane Lončar nastao je u  cilju edukacije i senzibiliziranja požeške kazališne publike na plesnu umjetnost kao ravnopravnu kazališnu djelatnost. Nakon predstave “Baja Buf” nastavak projekta slijedi već 20.03.2017. na sam Svjetski dan kazališta za djecu i mlade s predstavom “Črčke” Plesnog teatra Ljubljana namijenjenu djeci 5 – 6 godina iz gradskih vrtića. Črčke će se odigrati u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 9:30.

bb

Predstava „Črčke“ zaigrana je i poetična vizualna plesno-kazališna predstava za najmlađe, uzrasta šest mjeseci do šest godina. Studija je to o načinu na koji djeca doživljavaju sami sebe i vlastito tijelo tijekom različitih stupnjeva odrastanja i razvoja. Kako odrastaju, djeca postaju sve svjesnija svojeg tijela zbog čega je izrazito bitno poticati razvoj zdrave tjelesne samosvijesti i samopoštovanja. Predstava se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života. Priča je to o samospoznaji i oda ljudskom tijelu i njegovim beskonačnim mogućnostima – za inspiraciju i divljenje.

cr

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana plesa 5. svibnja 2017. u dva termina gostovat će plesna predstava Plesnog centra Tala, Ansambl Brutala “Thinker’s clock” za više razrede osnovnih škola te srednje škole.Thinker’s Clock je predstava koja se bavi tematikom mozga unutar prostora koji istražuje, o prijenosu informacija, memoriji, moždanim vijugama, emocijama i tuđim očekivanjima. Predstava se temelji na istraživanju dodirnih točaka i fuziji plesnih stilova te daljnjem razrađivanju tog područja.

1

Kako ne bi bila zapostavljena iskusna kazališna publika, projekt “Svi na plesnu predstavu” za njih je pripremio gostovanje profesionalne plesne predstave “Anatomija mačke” Umjetničke organizacije 21:21 i Zagrebačkog kazališta mladih. Autorski tim čine Petra Hrašćanec i Ksenija Zec. Predstava će se izvesti 4. srpnja.2017. u sklopu 3.požeškog Kazališnog festivala u Gradskom kazalištu Požega.

IMG_5133-Copy

Plesna radionica Ilijane Lončar već 16 godina uspješno organizira gostovanja profesionalnih plesnih predstava za djecu, mlade i odrasle u Požegi te je program kao takav zaživio među građanima Požege i zauzeo važno mjesto na kulturnoj karti grada, županije i RH. Velik je broj renomiranih profesionalnih plesnih ansambala, plesača I profesionalnih predstava sudjelovalo od začetka do danas: Plesni studio Liberdance i HNK Zagreb,Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl,Teatar ITD, Plesni centar Tala, HNK u Osijeku, En-Knapp Slovenija, Plesni studio VEM Vesne Mimice, Učilište ZKM-a, Mala scena, POU Velika Gorica, GK Sisak, Dance Lab Collective, ZeKaeM, VRUM, Prostor Plus, Masa Dance Company.

Projekt “Svi na plesnu predstavu” pod umjetničkim vodstvom samostalne umjetnice Ilijane Lončar nastao je u  cilju edukacije i senzibiliziranja požeške kazališne publike na plesnu umjetnost kao ravnopravnu kazališnu djelatnost.

TEKST: S. Pok      FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn