UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – S čak tri koreografije na 29. Susretu hrvatskih plesnih ansambala

Datum objave: 18. 6. 2018. | Kategorija: Kultura

susret

POŽEGA – Hrvatski sabor kulture i ove godine u Velikoj Gorici organizira 29. Susret hrvatskih plesnih ansambala 23. i 24. 6. 2018. u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Na velikom slavlju plesne umjetnost, uz 200 plesača iz Hrvatske, Slovenije i Češke i ove godine sudjelovat će UO Plesna radionica Ilijane Lončar i to s čak tri koreografije.

Nakon vrlo uspješnog prikaza 18. godišnje produkcije “Pleši, voli, živi” UO Plesna radionica Ilijane Lončar priprema se za nastup na 29. Susretu hrvatskih plesnih ansambala manifestacijom kojom će Hrvatski sabor kulture ove godine ujedno obilježiti i 70.obljetnicu svog djelovanja. Ilijanini plesači odlaze s tri koreografije – solo koreografijom “Loop” koju izvodi Hana Krpan, “Voodoo” koreografijom koju potpisuje i izvodi Laura Lončar te “Metamorfozom” u izvedbi seksteta plesačica: Anamarija Jakoubek, Lea Majski, Ana Letinić, Antonia Pavić, Hana Krpan i Laura Lončar, koreografijom koja je na ovogodišnjem TREPS festivalu osvojila nagradu za najuspješniji nastup suvremenog plesnog izričaja u kategoriji teen.

naslovna

Stručno povjerenstvo u sastavu Melita Spahić Bezjak, Sanja Tropp Frühwald i Kornelija Kosanović dodijelit će Nagrade Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju, izvedbu i kostim. Podsjetimo, stručno povjerenstvo prošlogodišnjih 28. Susreta plesnih ansambala Hrvatske dodijelilo je plesačicama UO Plesna radionica Ilijana Lončar Anamariji Jakoubek i Lei Majski nagradu za najbolju plesnu izvedbu koju su osvojile s koreografijom “Licem u lice”, a djevojke su ujedno osvojile i priliku da predstavljaju Hrvatsku na 32. Nacionalnom susretu plesne scene djece i mladih u Češkoj krajem listopada ove godine.

TEKST: S. P.      FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn