UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Mlade plesačice Lara Crnković i Karla Mežnarić u finalu projekta “Mali koreograf”

Datum objave: 27. 10. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Lara Crnković (9 godina )i Karla Mežnarić (10 godina) plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar ovaj će vikend sudjelovati u projektu “Mali koreograf” sa autorskim koreografijama koje su samostalno stvarale.

Plesna udruga Gesta iz Zadra organizator je ovog zanimljivog projekta koji će se održati u subotu 28. listopada 2023. u Kazalištu lutaka Zadar. Na natječaj je pristiglo 24 koreografije od kojih je odabrano njih 14 za finalnu večer.

Stručno povjerenstvo će izabrane koreografije ocjenjivati po sljedećim kriterijima:plesni nastup (koreografija, izvedba, tehnika), maštovitost i kreativnost koreografije, izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača),scenski izgled (kostimografija) te ukupan dojam.

Idejna začetnica projekta, Nena Jurišić ističe da je cilj “Malog koreografa” prvenstveno motivacija djece. Kroz ples, maštu i kreativnost želi se potaknuti na samostalno stvaranje plesnih sekvenci i slaganje koreografija koji će ih možda dodatno motivirati na bavljenje plesnom i izvedbenom umjetnošću, ali možda i motivirati za budući poziv. Sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece se stvara jedna vrsta odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca. Svakako cilj je i upoznavanje i druženje djece iz različitih sredina, ali i širenje njihovih plesnih vidika promatranjem radova ostalih sudionika.

IZVOR: UO PR Ilijana Lončar

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn