UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Laura Lončar predstavit će požešku plesnu scenu na sceni kultnog ZKM-a

Datum objave: 21. 10. 2016. | Kategorija: Kultura

laura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih u sklopu programa 20. Dana učilišta ZKM-a koji se održavaju od 18. do 30. listopada. Požeška plesna scena bit će predstavljena 22. listopada nastupom Laure Lončar, jedne od najiskusnijih plesačica UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

Po treći put od kada postoji, Plesna radionica gostuje u ZKM, ovoga puta na poziv poziv koordinatorice i voditeljice programa Desanke Virant. “Program u kojem sudjelujemo zove se “Plešeš? Plešem. Zaplešimo!”. Uz plesače Učilišta ZKM koji su naši domaćini, tamo će nastupiti i gosti iz Plesnog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa” iz Zadra, Plesni studio “Vindi” Varaždin, Škola za balet i ritmiku iz Zagreba i Plesni teatar “Sjene” iz Šibenika. Nama je vrlo drago što će nam to biti treće gostovanje, a nakon Belgije i tamošnjeg festivala koji smo pohodili nedavno, ovo je naše drugo gostovanje u ovoj sezoni. Nastupit će naša iskusna plesačica Laura Lončar u solo izvedbi koreografije koja je bila rađena za prošlogodišnje natjecanje “Mia Čorak Slavenska”. Laura je trenutno najiskusnija plesačica naše plesne radionice, a za nastup na nama iznimno važnoj kazališnoj plesnoj sceni kao što je Zagrebačko kazalište mladih, mišljenja sam da i treba najiskusniji plesač biti tamo kao prezenter naše suvremene požeške plesne scene,” rekla je Ilijana Lončar. Dodaje kako je posebno zadovoljstvo nastupati na ZKM sceni jer to je scena na kojoj je i sama napravila prve profesionalne plesne korake. “Vezana sam uz tu scenu jer osobno sam prve profesionalne predstave otplesala u Zagrebačkom kazalištu mladih gdje je i sjedište Studia za suvremeni ples našeg najdugovječnijeg profesionalnog plesnog ansambla čiji sam bila član,” pojašnjava Ilijana.

laura-2

Nakon ovog gostovanja Ilijana i njeni plesači pripremaju se za Festival Živa u Ljubljani  10.- 11. studenog gdje će nastupiti kao predstavnici Hrvatskog sabora kulture te za natjecanje “Mia Čorak Slavenska” koje  će se održati 19. i 20. studenogu organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Plesnu radionicu  tamo će predstaviti mlada i talentirana plesačica Hana Krpan. Rasplesano i radno, uz brojna gostovanja u zemlji i izvan granica  koja potvrđuju neprikosnovenu kvalitetu rada Ilijane Lončar- to je ukratko opis još jedne  plesne sezone ove Umjetničke organizacije. Bravo Ilijana!

TEKST: S. Pok      FOTO: UO Plesna radionica IL

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn