UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Ilijanini plesači ovaj vikend gostuju u Velikoj Gorici i Zagrebu

Datum objave: 24. 11. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar ovaj vikend nastupa na 33. Susretu hrvatskih plesnih ansambala u Velikoj Gorici te na 17. TREPS festivalu u Zagrebu.

Još jedan vikend ispunjen plesom na gostujućim pozornicama očekuje vrijedne plesače Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar. Hrvatski sabor kulture organizira 33. Susret hrvatskih plesnih ansambala 26. 11. 2022. u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica s početkom u 19.00 sati. Na Susretu će nastupiti oko 250 plesača unutar 18 ansambala iz Hrvatske te gostujuća skupina iz Slovenije s ukupno 25 koreografija izabranih na Natječaju koji je prethodio Susretu.

Požegu će predstaviti srednjoškolke s dvije koreografije: “Two as one” u izvedbi Marte Matošević i Larise Zelenbaba te “Kaleidoskop” u izvedbi Lore Matoš, Jurje Mautner, Katarine Musić, Hane Krpan, Karle Paukner, Lucije Fahr, Hane Prpić, Marte Matošević, Larise Zelenbaba i Tonke Potnik.Raznolikost plesnih izričaja i program Susreta moguće je pratiti i putem videoprijenosa na Facebook i YouTube kanalu Hrvatskog sabora kulture.

27. studenog 2022. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka na 17. TREPS FESTIVALU, finale su zaslužili mališani predškolci s koreografijom “Superjunakinje i superjunak” u koreografiji plesne pedagoginje Ilijane Lončar. U kategorijama klasični balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi, natjecat će se 34 najbolje plesne skupine iz cijele Hrvatske.

TREPS događanja tradicionalno su započela susretima plesnih grupa na kojima je u svibnju i lipnju predstavljeno više od 128 koreografija 43 plesne skupine u kojima je plesalo preko 800 mladih plesačica i plesača. Najbolji od njih kvalificirali su se za festival na kojem će se dodijeliti nagrade o kojima odlučuje žiri u sastavu: Maja Đurinović, Ljiljana Gvozdenović, Andrej Izmestyev, Koni Kosanović, Una Štalcar-Furač i Tihana Strmečki.

TEKST: S.P./ I.L                        FOTO: S. Pok

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn