UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – Gostovanje na Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu

Datum objave: 11. 11. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U subotu 11. studenog 2023. u zagrebačkom Kazalištu Knap plesat će više od 100 plesača iz cijele Hrvatske. Požešku plesnu scenu predstavit će 3 mlade plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar sa svojim autorskim solo izvedbama. Lara Crnković otplesat će koreografiju ” Piano in me”, Laura Rezo pleše ” Izgubljena u pustinji”, a Karla Mežnarić ” Svjetlo u tami”.

U programu Festivala malih plesnih formi u organizaciji Udruge Ples i dijete – daCi Hrvatska, susreću se mladi plesači, mentori i profesori, razmjenjujući znanja i iskustva, a sve s ciljem razvoja razumijevanja i zanimanja za plesnu umjetnost.Dugogodišnja grupna članica ove jedinstvene udruge je i naša Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar, a plesna pedagoginja Ilijana Lončar ujedno je nedavno izabrana za dopredsjednicu udruge sa sjedištem u Zagrebu.

Uz nastupe svi sudionici imat će priliku pohađati kreativne plesne radionice u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, našoj najstarijoj obrazovnoj plesnoj ustanovi u kojoj je maturirala i naša profesorica Ilijana.

Pozivamo vas da se priključite video prijenosu uživo u subotu 11. 11. 2023. od 18 sati putem linka.

Festival malih plesnih formi zbog svoje uspješne koncepcije i realizacije poprimio je tradicionalni karakter jer se za članove Udruge neprekinuto provodi od 2010. godine.Cilj Festivala je upoznavanje s prvenstveno suvremenom plesnom umjetnošću i promicanje plesne kulture među djecom i mladima, zatim međusobno druženje sudionika, poticanje na toleranciju i prihvaćanje različitosti u doživljaju plesa te, u konačnici, poticanje na sustavno bavljenje plesnom kulturom i plesom kao umjetničkim izrazom.

Festival malih plesnih formi, plesni događaj koji okuplja članice udruge Ples i dijete-Dance and the Child International- DaCi Hrvatska, udruge koja djeluje od 2006. godine i ogranak je međunarodnog daCi-a. Dance and Child International (daCi) neprofitna je međunarodna organizacija osnovana s ciljem promicanja rasta i razvoja plesa za djecu i mlade u svima zemljama svijeta. Osnovana je 1978. godine u Kanadi, da bi već 1980. postala autonomnim ogrankom krovne svjetske organizacije za ples CID (Conseil International de la Danse) pri UNESCU.

IZVOR: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn