UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – 24. Godišnja produkcija “Budimo kreativni! Budimo svoji!”

Datum objave: 15. 6. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U povodu 24. obljetnice rada UO Plesna radionica Ilijane Lončar realizira drugi dio projekta naziva „ Budimo kreativni!Budimo svoji!“. Javna prezentacija kreiranog programa realizirana je u Gradskom kazalištu Požega 15. i 16. lipnja u 11 i 18 sati.

Projekt “Budimo kreativni! Budimo svoji!” obuhvaća 152 plesača koji su umjetničko edukacijski program vođen od strane samostalne umjetnice, plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar provodili tijekom 5 mjeseci, od veljače do lipnja. Danas i sutra održavaju se javne prezentacije kreiranog programa na sceni Gradskog kazališta Požega i to u dva termina u 11 i 18 sati. U dopodnevnom terminu predstavile su se mlađe dobne skupine, a u 18 sati nastupit će starije dobne skupine.

Raznovrsne teme, njih 12, primjerene su uzrastu plesača, a nakon izvedbe u Požegi gostovat će na Šibenskom plesnom festivalu, Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu , Susretu plesnih ansambala Hrvatske, Danima Silvije Hercigonje, Trešnjevačkim plesnim susretima te fragmentarno na mnogobrojnim festivalima, natjecanjima, produkcijama i susretima diljem Hrvatske , Slovenije i Makedonije na kojima su rado viđeni gosti. Glavni cilj projekta je razvoj plesnog odgoja djece i mladih koja su stručno pedagoški vođena kroz plesnu edukaciju, te senzibiliziranje javnosti na umjetnički plesni izričaj.

TEKST: Sanja Pok                FOTO: Sanja POk

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn