UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – 23. Godišnja produkcija “Zajedno različiti”

Datum objave: 06. 6. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U povodu 23. obljetnice rada UO Plesna radionica Ilijane Lončar realizira drugi dio projekta naziva „ Zajedno različiti“. Javna prezentacija kreiranog programa održat će se u Gradskom kazalištu Požega 10. i 11. lipnja u 11 i 18 sati.

Projekt “Zajedno različiti” obuhvaća preko 170 plesača koji su umjetničko edukacijski program vođen od strane samostalne umjetnice, plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar provodili tijekom 5 mjeseci, od veljače do lipnja. Javne prezentacije kreiranog programa su predviđene u Gradskom kazalištu Požega 10. i 11. lipnja 2023. u 11 i 18 sati uz tehničku podršku Gradskog kazališta Požega. Raznovrsne teme primjerene uzrastu plesača, a planiraju nakon premijernih i repriznih izvedbi u Požegi, gostovati na Kliker festivalu u HNK u Varaždinu, Šibenskom plesnom festivalu, Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu , Susretu plesnih ansambala Hrvatske u Velikoj Gorici i ostalim gostovanjima diljem Hrvatske i inozemstva te fragmentarno s koreografijama gostovati na festivalima, natjecanjima, produkcijama i susretima diljem Hrvatske na kojima često budu rado viđeni gosti.

Glavni cilj projekta je razvoj plesnog odgoja djece i mladih koja su stručno pedagoški vođena kroz plesnu edukaciju, te senzibiliziranje javnosti na umjetnički plesni izričaj i stvaranje zahtjevne plesne publike, uz prezentaciju kvalitetnih koreografija rađenih u skladu s psiho – fizičkim sposobnostima djece i mladih u odnosu na njihov uzrast, poticanje kreativnosti, radne discipline i uvažavanja međusobnih različitosti.

* 10. lipnja 2023. (subota)
11 sati – premijera – mlađe dobne skupine ( plesne igraonice 1 – 4 uz duet Tea i Una)

*18 sati – premijera – starije dobne skupine (od 1. razreda OŠ do srednjoškolki)
____________________________________________
*11. lipnja 2023. (nedjelja)
11 sati – repriza- mlađe dobne skupine
( plesne igraonice 1 – 4 uz duet Tea i Una)

18 sati – repriza – starije dobne skupine (od 1. razreda OŠ do srednjoškolki)

Ulaznice po cijeni od 4 EUR možete rezervirati putem obrasca na www./ilijanaloncar.hr

TEKST: S. P.                FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn