UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – 23. Godišnja produkcija “Zajedno različiti”

Datum objave: 10. 6. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U povodu 23. obljetnice rada UO Plesna radionica Ilijane Lončar realizirala je drugi dio projekta naziva „ Zajedno različiti“. Javna prezentacija kreiranog programa održava se 10 i 11. lipnja u Gradskom kazalištu Požega.

Projekt “Zajedno različiti” obuhvaća preko 170 plesača koji su umjetničko edukacijski program vođen od strane samostalne umjetnice, plesne pedagoginje i koreografkinje Ilijane Lončar provodili tijekom 5 mjeseci, od veljače do lipnja. Danas i sutra održavaju se javne prezentacije kreiranog programa na sceni Gradskog kazališta Požega i to u dva termina u 11 i 18 sati. U dopodnevnom terminu predstavile su se mlađe dobne skupine, a u 18 sati nastupit će starije dobne skupine.

Raznovrsne teme primjerene uzrastu plesača, a planiraju nakon premijernih i repriznih izvedbi u Požegi, gostovati na Kliker festivalu u HNK u Varaždinu, Šibenskom plesnom festivalu, Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu , Susretu plesnih ansambala Hrvatske u Velikoj Gorici i ostalim gostovanjima diljem Hrvatske i inozemstva te fragmentarno s koreografijama gostovati na festivalima, natjecanjima, produkcijama i susretima diljem Hrvatske na kojima često budu rado viđeni gosti. Glavni cilj projekta je razvoj plesnog odgoja djece i mladih koja su stručno pedagoški vođena kroz plesnu edukaciju, te senzibiliziranje javnosti na umjetnički plesni izričaj.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn