UMOR PROLAZI, ZADOVOLJSTVO OSTAJE: Opća planinarska škola u organizaciji HPD “Sokolovac” Požega

Datum objave: 12. 2. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – HPD “Sokolovac” Požega organizira besplatnu Opću planinarsku školu za članove Društva te sve zainteresirane građane. Društvo poziva nove članove i sve zainteresirane  koji žele nešto naučiti o planinarstvu te zakoračiti u svijet planina i prirode da se pridruže.

Teme koje će se obrađivati su: 1.Povijest planinarstva, 2. Planine Požeštine, RH, najviši vrhovi po regijama i planine svijeta, 3. Geopark prirode Papuk, 4. Planinarska oprema,5. Priprema za odlazak u planinu, 6. Poznavanje planina, 7. Kretanje u planinama i planinarska etika, 8. Boravak u planinama, 9. Opasnosti u planinama,10. Korištenje opreme, 11. Orijentacija , 12. Moguće ozljede i prva pomoć u planini

Predavanja su potrebna zbog vlastite sigurnosti kretanja i boravka u planinama, a uz to su zanimljiva i iz osobnih  iskustva predavača. Posebno će biti riječi o Geoparku Papuk a predavač je planinar i veliki poznavatelj Geoparka Papuk Miroslav Mesić. Svoje veliko iskustvo o planinarenju podijeliti će i Dražen Mlinarić član HGSS-a te ostali iskusni planinari.

Prijave se primaju do 07.03.2022 na email hpd.sokolovac@gmail.com ili broj mobitela 098-899080. Voditelj planinarske škole je iskusni vodič i planinar Branimir Bartolović.

“Organiziranjem navedene škole HPD “Sokolovac” Požega želi popularizirati planinarenje kod naših građana a pogotovo kod onih mlađih. Planinarenje nije samo hodanje po planinama i osvajanje vrhova već je prvenstveno prijateljstvo, altruizam, čovjekoljublje i domoljublje koje u svojim temeljima razvija. S krilaticom društva “Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje” pozivamo sve da nam se pridruže te da postanu dio planinarskog pokreta I ideje koja je univerzalna za sve.” poručuju iz HPD Sokolovac.

TEKST: S. P.           FOTO: HDP Sokolovac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn