ULAGANJE U MLADE I ZNANJE – Potpisani ugovori o stipendiranju novogradiških učenika i studenata

Datum objave: 08. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Ulažući u znanje i mlade, Grad Nova Gradiška i ovu će akademsku godinu financirati učenike i studente koji su to zaslužili redovnim školovanjem i ostvarenim uspjesima i rezultatima. S njih ukupno 34 potpisani su ugovori o stipendiranju.

Nastavljajući pozitivne trendove unatoč tome što nije osnivač odgojno-obrazovnih institucija, s ciljem podizanja standarda i kvalitete nastave, Grad Nova Gradiška i u aktualnoj će godini značajna sredstva uložiti u osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Dužnost je to i obveza grada-prijatelja djece, koji bi se, u naredne dvije godine, do 2020., kako je predviđeno Strategijom razvoja, trebao pozicionirati kao pametni grad.

Jedna od mjera su i stipendije kojima će Grad, u aktualnoj akademskoj godini, finacijski pomoći sve one koji su to zaslužili redovnim školovanjem i ostvarenim uspjesima i rezultatima. Ugovori o stipendiranju potpisani su s 11 učenika i 23, umjesto 26 studenata, jer troje ih je od gradskih stipendija odustalo zbog dobivanja onih državnih, što je i „podebljalo“ gradski stipendijski fond.

Zadovoljstvo brojem stipendista tom je prigodom izrazio zamjenik gradnačelnika Borislav Vidošić, podsjetivši kako je za dobivanje stipendija Grada Nova Gradiška, dovoljno, tek, biti redovan student i upisivati „godinu za godinom“. Grad se ugovorom obvezao da će stipendije isplaćivati svaki mjesec, tijekom cijele godine, u iznosu od 800 kuna za studente i 500 kuna za srednjoškolce. „ Želimo da nam se, po završetku fakulteta i srednje škole vrati što više visokoobrazovanih mladih ljudi, zbog čega se trudimo stvarati nova radna mjesta. Također, cilj nam je i zadržati studente i usavršiti ih u područjima potrebnim za razvoj grada, pri čemu je prvi korak izgradnja sveučilišnog kampusa“, istaknula je na svečanosti potpisivanja ugovora o stipendijama, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: novagradiska.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn