ULAGANJE U CIVILNO DRUŠTVO – Grad Nova Gradiška udrugama osigurao skoro pola milijuna kuna

Datum objave: 30. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

n

NOVA GRADIŠKA – Skoro pola milijuna kuna Grad Nova Gradiška namijenio je aktivnostima udruga prepoznajući njihov značaj za razvoj demokracije i civilnog društva i podizanje kvalitete života sredine. S njih 39 za ukupno 110 projekata, potpisani su ugovori o financiranju.

„Ulažući“ u razvoj civilnog društva, ali i kvalitetniji društveno-kulturni život sredine, Grad Nova Gradiška ove je godine u proračunu za rad udruga osigurao 483.200,00 .Povećanje je to od 10 posto u odnosu na 2017.i značajan iskorak u radu organizacija civilnog društva, jer od prošle godine, Udruge su, da bi sredstva dobile, obvezne ponuditi i kvalitetan projekt od interesa za Grad. Učinilo je to njih 39 ponudivši čak 110 programa ocijenjenih najvišim ocjenama i prihvaćenima kao projektima od interesa za opće dobro. Povećana sredstva za rad udruga nastavak su „priče“ o razvoju urbanosti grada i kontinuiranog ulaganja u podizanje ukupne kvalitete života.

DSC01362 DSC01364

“Sredstva su to kojima ćete provoditi svoje programe i obogatiti sadržaje u gradu“, izjavio je na svečanosti potpisivanja ugovora o financiranju rada Udruga, gradonačelnik, Vinko Grgić. Udrugama u kulturi osigurano je 228 500 kuna, onima iz zdravstva i socijalne skrbi 102.300, udrugama iz Domovinskog rata 128.400, dok je socijalnoj samoposluzi proračun namijenio 24 tisuće kuna. Uz prvog čovjeka Grada, svečanosti su nazočili i zamjenica Ivana Trupina, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj i koordinator za braniteljske udruge Vlatko Greiner.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn