ULAGANJA U ZDRAVSTVO – Više od 11 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje nove zgrade Hitne pomoći u Požegi

Datum objave: 30. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zavod za hitnu medicinu Požeško slavonske županije u završnoj fazi je pripreme izgradnje nove zgrade Hitne medicine u Požegi. Vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna uvećano za PDV, a predviđeni početak je u proljeće 2022. godine.

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije u Požegi trenutno je smješten u centru grada, u zgradi Doma zdravlja. Pripremljena je projektna dokumentacija, ishođena građevinska dozvola i trenutno je u tijeku postupak odabira izvođača radova – rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Dodala je da će se zgrada Zavoda izgraditi uz Opću županijsku bolnicu Požega, na dijelu prostora starog parkirališta požeške bolnice.Riječ je o zgradi čija je tlocrtna površina je 550 četvornih metara u prizemlju, te isto toliko na katu. “Trenutno imamo osigurana sredstva za prvu roh-bau fazu, odnosno izgradnju zgrade do krova. Nadam se da ćemo preostala sredstva uspjeti osigurati kroz fondove ili naša ministarstva. Ovim ulaganjem znatno čemo podići kvalitetu zdravstvenih usluga našim sugrađanima, a Hitna medicinska služba bit će u svojim zadacima koji za mnoge nerijetko i život znače, još učinkovitija” zaključila je županica.

U prizemlju su predviđene garaže za radna vozila kako bi tijekom zimskih mjeseci kretali na intervencije iz zatvorenog grijanog prostora i na taj način produžili radni vijek vozila. Planirane su i dvije ambulante, prostor za reanimaciju, liječnička soba, tehničarska soba, te prostori za lijekove i medicinsku opremu.”Na katu će biti smještena uprava, a gotovo polovina kata je predviđena za edukacijski prostor za što imamo ishođene potrebne suglasnosti gdje će se moći educirati kako vlastiti kadrovu iz područja hitne medicine, isto tako i vanjske zaposlenike, te osobe kojima je potrebna edukacija iz prve pomoći kao što su škole, privatne tvrtke, polaznici auto škola, vatrogasci i drugi” pojasnio je ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

Uz navedeni prostor je i dvorana sa 50 sjedećih mjesta za video edukacije. Na prvom katu su prostori za medicinsku opremu i za odmor djelatnika. Zgrada će biti nisko energetska sa znatnom uštedom energije te osigurati sve što je hitnoj službi prema europskimn standardima. Izgradnjom zgrade Zavod za hitnu medicinu podiže razinu zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji na višu razinu. Blizina Opće županijske bolnice Požega skratit će vrijeme intervencija, ostvarit će se funkcionalnija povezanost sa bolničkom ustanovom, uz bolje uvjete rada za djelatnike i kvalitetniju uslugu za građane.

TEKST: S. P./ D. K.             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn