UDVDR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Vrijedna donacija Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Požega

Datum objave: 24. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije uručila je Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice vrijednu donaciju – gotovo 40 tisuća kuna za nabavku potrebne opreme. Sredstva su prikupljena od prodaje knjige „Tada je trebalo imati petlju“ general pukovnika Miljenka Crnjca, ratnog zapovjednika 123. požeške brigade.

Kada je prije godinu dana izašla knjiga sjećanja general pukovnika Miljenka Crnjca, ratnog zapovjednika 123. požeške brigade u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, sav prihod od dobrovoljnih donacija na promocijama odmah je upućen u humanitarne svrhe i namjenu nabavke potrebnih aparata i uređaja za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Požega. Sredstva je prikupljao UDVDR Požega, a donaciju je uručio dopredsjednik, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.

Voditelj Dječjeg odjela prim. mr. sc. pedijatar Vlado Drkulec zahvalio je na donaciji kojom su kupljeni potrebni uređaji za pedijatriju. Zahvalu u ime OŽB Požega uputio je i ravnatelj prof. dr. sc. Željko Glavić. “Zahvaljujem obitelji Crnjac. Ovo su znatna sredstva od kojih smo kupili jedan respirator, koji pomaže bolesnoj djeci. Trenutno se na njemu liječi jedna djevojčica. Drugi dio donacije iskorišten je za nabavku sredstava za djecu s posebnim potrebama i poboljšanju rada ambulante koja liječi djecu s posebnim potrebama,”naglasio je dr. Drkulec. Na vrijednoj donaciji zahvalio je i ravnatelj požeške bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić koji je naglasio kako će donirana oprema pomoći u liječenju najmlađih koji dolaze na liječenje u požešku bolnicu.

U ime obitelji i samog generala Miljenka Crnjca sve je pozdravila Tena Crnjac, najmlađa kćerka. ,,Zahvaljujem svima koji su pomogli izdavanje knjige „Tada je trebalo imati petlju“, ali i svima koji su sudjelovali u prikupljanju donacija. Zahvaljujem UDVDR koji je organizirao promocije knjige i prikupljanje donacija. Iskoristit ću ovu priliku da odam počast svima koji su sudjelovali u akciji oslobađanja Kamenske, čija je odluka donesena na današnji dan prije 27 godina. Tom su akcijom na Božić 1991. godine branitelji oslobodili kompletnu općinu Požega i na najljepši način čestitali svojim građanima Božić. Zahvaljujem i svim djelatnicima OŽB koji božićne blagdane provode izvan svojih obitelji kako bi drugima pomogli i olakšali boravak u bolnici. Djeci koja ove blagdane zbog bolesti moraju provesti u bolnici želim što brži oporavak i povratak svojim obiteljima,’ rekla je Tena.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević zahvalio je obitelji Crnjac, ali i posebno generalu Miljenku Crnjcu jer je odlukom da napiše knjigu omogućio svim ljudima da saznaju što se događalo u tim teškim vremenima. “Ponosan sam što se general odlučio napisati tu knjigu. To je važan dokument naše povijesti, a zahvaljujem što je sva sredstva koja su dobivena prodajom knjige odlučio donirati požeškoj bolnici i njenom dječjem odjelu,” rekao je župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. P.    FOTO: pszupanija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn