UDRUGA “MATKO PEIĆ” POŽEGA – Ove subote glazbeno-scenska priredba “Ajmo ikavicom!”

Datum objave: 22. 3. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije organizira glazbeno scensku priredbu posvećenu ikavici.Večer ikavice održat će se u Gradskoj knjižnici Požega 26.ožujka 2022. godine s početkom u 19,00 sati. Ulaz je slobodan.

Članovi Udruge predstaviti će svoju poeziju na ikavici a u tome će im pomoći gosti, kako poezijom tako i pjesmom. Pjesnik Josip Lakušić kao Joza Bebrinski predstaviti će ikavicu na svoj način, dok će Antonija Janček iz KUD-a Požeška dolina i te članica udruge Sandra Halt Ćuže predstaviti poeziju članova udruge.

U glazbenom dijelu s pjesmama slavonskog izričaja nastupit će Pjevačka skupina HKUD “Slavonija” Jakšić dok će pjesme dalmatinskog izričaja izvesti Klapa sveti Lovro, te tako pokazati bogatstvo hrvatskog jezika. Kako ikavica zvuči na kazališnim daskama pokazati će Ivica Koprivnjak iz Amaterskog kazališta iz Belišća koji će izvesti ulomak iz monodrame „Đuka Begović”.

Ovim putem vas pozivamo da uživate u večeri ikavice na više načina u Gradskoj knjižnici Požega 26.03.2022. godine s početkom u 19,00 sati.Ulaz je slobodan.

TEKST: S. P.                    FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn