UDRUGA “MATKO PEIĆ” – I ove godine bit će obilježen dan rođenja znamenitog Požežanina

Datum objave: 06. 2. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić” i ove godine obilježava dan rođenja proslavljenog sugrađanina Matka Peića. Obilježavanje će se održati 9. veljače 2024. godine, s početkom u 11,00 sati kod biste Matka Peića na istoimenom trgu.

Kao i prethodnih godina Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ pripremila je program obilježavanja dana rođenja proslavljenog Požežanina čije ime nosi. Povodom 101. obljetnice rođenja 9. veljače položit će vijenac ispred njegove biste u Požegi.

Hrvatski slikar, književnik i povjesničar umjetnosti Matko Peić rođen je u Požegi 10. veljače 1923 godine. Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije koja nosi njegovo ime, organizirala je prigodni program. VEć tradicionalno U znak sjećanja i zahvalnosti održat će se simbolično okupljanje na Trgu Matka Peića, uz bistu koja je rad akademske kiparice Tatjane Kostanjević, a kojoj je ovaj znameniti Požežanin bio profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu

U plejadi znamenitih imena koji su trajno ostali upisani u bogatu povijest Požege značenje Matka Peića za kulturni identitet grada nemjerljivo je.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn