UDRUGA KONJI BILI, KONJI VRANI – Izlet za pamćenje u Vukovar i Ilok

Datum objave: 07. 11. 2017. | Kategorija: Lifestyle

n

NOVA GRADIŠKA – Članovi Konjogojske udruge “Konji bili, konji vrani” iz Nove Gradiške organizirali su proteklog vikenda izlet u Vukovar i Ilok s gostima iz konjogojske udruge”Pleternica”.
U Vukovaru su posjetili gavna strateška mjesta obrane Vukovara te mjesta stradanja poslije pada Vukovara  te stratište Ovčaru gdje su položili vijenac,zapalili svijeću i odali počast svim stradalim Vukovarcima. U Iloku su obišli stari dio grada i crkvu sv.Ivana Kapistranskog iz 15 st.Tamošnji fratri svojim gostima ispričali su dio povijesti obrane od Turaka i život sv.Kapistrana.Završetak obilaska je bio u starim Iločkim podrumima.

1 2

“Podrumarka Vesna nam je podrobno opisala povijest podruma, stanje podruma te nama zanimljiv dio Domovinskog rata kako je sačuvana stara vinoteka od Srbskih agresora.Degustirali smo tri vrste vina od kojih je jedan bio Traminac najkvalitetnije vino Iločki krajeva a ne bih pretjerivao kad bih rekao i ovih dijelova Europe.Svi smo se složili da je obilazak bio vrlo edukativan,zanimljiv te na kraju je bio i pjesme i plesa. Preporučujemo svima koji nisu bili da organizirano posjete Vukovar,” rekao je predsjednik udruge Dražen Madžarević.

TEKST: S. P.       FOTO: M. C.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn