“UDAVAČE” U DOMU KULTURE NG – Humor je uvijek u trendu

Datum objave: 21. 2. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Pitko, lagano, zabavno-upravo onako kako komedija i treba izgledati. Dodajte tome pokoju poznatu životnu situaciju, glumačku vještinu i širinu i eto “Udavača”, rasprodane predstave Hit teatra, koja je zbog velikog interesa Novogradiščana, na daskama Doma kulture odigrana u dva termina. U dva termina, 29. veljače u 18 i 20 sati, “Udavače” će igrati i na sceni Gradskog kazališta Požega.

Iako su o muško-ženskim odnosima do danas ispričane nebrojene priče, tema je to koja će, zauvijek, sve dok smo na jednoj strani mi, a na drugoj oni, intrigirati i nas i njih. Baš kao i brak, jer, bio u krizi ili ne, za mnoge je i danas jedina prava zajednica muškarca i žene, dokaz ljubavi i zajedničke spremnosti na dijeljenje života. Potvrdile su to i “Udavače” nova predstava Hit teatra koja je, pred rasprodanom dvoranom Doma kulture, odigrana dva puta. Zabavna je to, pitka i lagana priča koja, uz pokoju poznatu životnu situaciju i zaigrani humor, propitkuje višeslojne razloge koje pojedince dovode do ‘sudbonosnog da’. Jer, ako ćemo iskreno, brak nikada nije bio samo potvrda ljubavi muškarca i žene. On je i hir i poslovni dogovor i bijeg od samoće i prilika za financijsku korist.

Kazališnu “priču” o braku i onome što mu prethodi, bilo da je riječ o romskom vjenčanju s osebujnim regulama ili onom na brzinu, u Las Vegasu, Novogradiščanima su, na sceni Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković, dinamično i glumački vješto “ispričali” Matea Elezović Brdar, Erna Rudnički i Jan Kerekeš, portretirajući 15 živopisnih likova kakve smo svi, bar jednom sreli. Pitko, lagano i zabavno-upravo onako kako komedija i treba izgledati. S dovoljno poznatom temom da se možemo prepoznati i pravom dozom humora da se možemo nasmijati. Jer, terapeutski učinak smijeha odavno je poznat, a i humor je, kako piše u najavi “Udavača” – uvijek u trendu!

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn