UČITELJICE UČENICIMA – Učiteljice požeške Kanižlićeve škole učenicima se javile i pjesmom

Datum objave: 06. 5. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Učiteljice požeške OŠ Antuna Kanižlića odlučile su pjesmom motivirati učenike da nastave i dalje marljivo raditi u školi na daljinu kao i do sada. Poznatu pjesmu Petra Graše uz originalne riječi prilagodile su sadašnjoj situaciji  i svemu onome što se događalo u školi i izvan nje.

Već gotovo dva mjeseca nema nastave u školama. Organizirana je na daljinu, a učiteljice požeškog kraja podijelile su svoja iskustva o takvom načinu nastave. “Škola na daljinu traje već sedmi tjedan. Sve ono što je u početku bilo novo i nepoznato, što je naglo počelo, sada se već ustalilo i postalo “normalan” tijek nastave. Obzirom da motivacija svima, u nekom trenutku padne, učiteljice OŠ Antuna Kanižlića odlučile pjesmom motivirati učenike da nastave i dalje raditi marljivo kao i do sada. Uzela sam poznatu pjesmu Petra Graše i originalne riječi prilagodila sadašnjoj situaciji  i svemu onome što se događalo u školi i izvan nje. Kolegice iz škole su rado prihvatile ideju stvaranja ove pjesme,” kaže učiteljica razredne nastave Ksenija Teskač.

“Nakon odvježbanog teksta pred računalima, odradile smo i zajedničko snimanje. Bilo je lijepo ponovno se sresti, podružiti se i zabaviti se. Nadamo se kako smo raspoloženje prenijele svim učenicima škole, ali i podsjetile ih kako, usprkos popuštanju mjera, treba i dalje biti na oprezu i ostankom kod kuće i dalje čuvati sebe i druge,” dodaje učiteljica Ksenija.
Slična su iskustva i drugih jer motivacije očigledno ima dosta. “Svaku situaciju u životu lakše je prolaziti kao zajednica, a ne kao pojedinac. Kako mi učitelji gradimo budućnost djeci na temeljima zajednice, ovom pjesmom smo im pokušali prenijeti da je zajednica, i u teškim trenutcima, najbitnija. Da bismo djeci bili što veća podrška i motivacija u online nastavi, putem ovog videa poslali smo im poruku da mislimo na njih iako smo trenutno fizički odvojeni. Nadam se da će im ovo biti daljnji poticaj za stjecanje novih životnih znanja i vještina na malo drugačiji način.Uvijek se rado pridružim svojoj radnoj kolegici u realizaciji njezinih ideja. Bilo je odlično. Pravi izlazak nakon 45 dana karantene,” kazala je učiteljica Joana Marić.

TEKST: S. P./ D.K.        FOTO: snapshot

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn