SJEĆANJE – U Zagrebu održan Memorijalni skup prim. dr. Dragutin Ivanović

Datum objave: 29. 9. 2017. | Kategorija: Društvo

N

ZAGREB/POŽEGA -U organizaciji Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Hrvatskog društva za internu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora jučer je u Zagrebu održan memorijalni skup prim.dr. Dragutin Ivanović na temu „Cjelovit pristup bolesniku“. Simpozij je upriličen u znak sjećanja na primarijusa Dragutina Ivanovića, rođenog Požežanina, jednog od najboljih hrvatskih liječnika s kraja prethodnog i početka ovoga stoljeća.

“Iznimna mi je čast predstavljati Grad Požegu na ovom memorijalnom skupu upriličenom u znak sjećanja na primarijusa Dragutina Ivanovića koji nas je svojim dugogodišnjim plodnim radom zadužio i ostavio neizbrisiv trag u svom životom radu – umijeću liječenja pacijenata. Ostat će zapamćen zbog svoje nepogrešive sposobnosti sagledavanja pacijenta kao cjeline, jer tu mu nije bilo ravnog, pa stoga ne čudi da su mu kolege dodijelile nadimak “dr. House”. Svojim radom, humanošću i osjećajem za bolesnika zavrijedio je naše zahvalnost i poštovanje. Hvala Vam što ste mi pružili priliku da na ovaj način odam počast velikom liječniku, ali prije svega velikom čovjeku, čije će ime ostati upisano u povijesti Požege,”rekao je gradonačelnik Darko Puljašić na početku skupa.

NN

Pročelnik OHBP KBC Zagreb i predsjednik Hrvatskog društva za internu medicinu HLZ Ivan Gornik, jedan od najbližih suradnika primarijusa Ivanovića, u svom je govoru podsjetio na vrijednosti kojima je dr. Ivanović posvetio svoj životni put – rad, znanje, strpljenje, upornost, pristojnost i blagost.

a994012531a064cee191b71c491599f4_7_XL

“Posvetio je život medicini, neumorno radio i neprestano učio. Svaki je dan dolazio prvi na posao i najprije pogledao pacijente, a uvijek bi se sjetio pitati liječnika u službi kako je protekla noć. Bio je strpljiv i temeljit, samopouzdan, ali i samokritičan: bio je svjestan svog znanja, a znao je i kada treba za bolesnika tražiti pomoć kolega. Nije jurio za titulama i funkcijama, ali za pomoć i savjet obraćali su mu se i profesori i pročelnici. Nije tražio popularnost i medijsku pozornost, a ipak je njegovo ime poznato u cijeloj zemlji. Nama koji smo ostali nakon njega najteže je u prvo vrijeme pao nedostatak osobe kojoj smo se uvijek mogli s povjerenjem obratiti za savjet i pomoć, za kojega smo znali da će imati strpljenja i razumijevanja. Za života nam je bio uzor, a ostao je to i sada,”kazao je doc.dr.sc. Ivan Gornik.
a994012531a064cee191b71c491599f4_4_XL a994012531a064cee191b71c491599f4_3_XL
Memorijalnom skupu prisustvovali su potpredsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner, prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega te brojni drugi uvaženi gosti.

TEKST I FOTO: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn