U VOJARNI “123.BRIGADE HV” U POŽEGI – Prisegnuo 40. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Datum objave: 03. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na svečanosti u vojarni „123. brigade HV” u Požegi, u petak 3. studenog 2023., prisegnulo je 73 ročnica i ročnika koji se trenutno nalaze na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Bojni za temeljnu vojnu obuku Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV.

Ukupno 60 mladića i 13 djevojka, u nazočnosti roditelja, rodbine i prijatelja položilo je prisegu te su im uručeni ugovori o dragovoljnom vojnom osposobljavaju. Mladiće i djevojke iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba obučavaju instruktori, časnici i dočasnici Bojne za temeljnu vojnu obuku. Obuka iz temeljnih vojnih vještina započela je 19. listopada, a trajat će do 14. prosinca 2023. godine i provodi se u cijelosti u vojarni „123. brigade HV” u Požegi i njenim vojnim vježbalištima.

Uspješnim završetkom dragovoljnog vojnog osposobljavanja ročnici stječu znanja i vještine za obnašanje vojnih dužnosti u Oružanim snaga RH, koji su preduvjet za prijam u djelatnu vojnu službu, odnosno sudjelovanje u razvrstanoj pričuvi Oružanih snaga RH.

Svečanosti su nazočili izaslanik ministra obrane ravnatelj Uprave za ljudske potencijale u Ministarstvu obrane Ivan Jušić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, predstavnici Ureda predsjednika RH te brojni pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

TEKST: S. P.              FOTO: OSRH/M. Kiš

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn