U VELIKOJ – Anonimni građanin dragovoljno predao topničko streljivo

Datum objave: 25. 1. 2024. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U srijedu 24. siječnja 2024. u mjestu Velika, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao tri komada topničkog streljiva.

Navedeno streljivo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Tijekom 2023. na području Policijske uprave požeško-slavonske građani su dragovoljno predali ukupno 366 rasprskavajućih minsko-eksplozivnih sredstava (41 ručnu bombu i 14 mina), 88 komada različitog oružja ( 61 automatsko, 16 pušaka i 11 pištolja), 11577 komada streljiva i 2,705 kilograma eksploziva.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

TEKST: S. P.                    FOTO: MUP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn