U SUSRET DANU OPĆINE – Zabava za sve uzraste, uz natjecanje u kuhanju čobanca i nastupe TS Satir i Vranac

Datum objave: 27. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

STARO PETROVO SELO – Ovaj vikend, svi putevi vode u Staro Petrovo Selo, gdje je sve spremno za obilježavanje Dana Općine. Službeni dio sadržajne proslave starta u četvrtak, 29.lipnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća, dok vas domaćini, dan kasnije, u petak, 30.čekaju na nadaleko poznatom natjecanju u kuhanju čobanca i cjelovečernoj zabavi uz TS Satir i Vranac.

Prije nego li odu na zaslužene godišnje odmore, Općina Staro Petrovo Selo mnogobrojnim će sadržajima obilježiti svoj dan. Dvodnevna proslava službeno starta u četvrtak, 29. lipnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj će prethoditi sveta misa u mjesnoj župnoj crkvi i polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima. Uz dodjelu javnih priznanja najzaslužnijim pojedincima, bit će to prilika za rekapitulaciju učinjenoga u prethodnom periodu.

Svečanost će biti nastavljena i dan kasnije, u petak, 30.lipnja, kada vas očekuje, diljem Slavonije sve poznatije, natjecanje udruga u kuhanju čobanca. Dan je to i za one najmlađe koji će imati priliku uživati u predstavi„Vuk i sedmi kozlić” u izvedbi kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić. Tko je skuhao najbolji čobanac saznat ćemo u 19 sati, a par sati potom, od 21, uživati u najboljoj slavonskoj fešti uz nastupe tamburaških sastava Satir iz Davora i Vranac.

Uz priliku za degustacijom najboljih amaterskih čobanaca, zaslugom članova Udruge sveti Blaž koji će pripremati šarana na rašljama, nitko neće ostati gladan. Razlozi su to da ovaj petak navratite u Staro Petrovo Selo i s domaćinima proslavite Dan Općine.

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn