U SPOMEN NA TOŠU PROESKOG – Biciklisti iz Kavdaraca poklonili se uspomeni na Tošu Proeskog

Datum objave: 18. 9. 2018. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Uspomeni na Tošu Proeskog, pjevača koji je glasom i humanošću povezao regiju, u Novoj Gradiški su se poklonili članovi biciklističkog kluba iz makedonskog grada Kavadaraca, sudionici jedinstvene „karavane“ koja će narednih dana spojiti Kruševo, Tošin rodni grad i Novu Gradišku kao mjesto njegove pogibije.

Nova Gradiška i Kruševo, gradovi koje je spojila tragična pogibija Toše Proeskog, i ove će se godine, brojnim memorijalnim sadržajima prisjetiti pjevača koji je jedinstvenim glasom i humanošću povezao regiju i tako još jednom učvrstiti i prijateljstvo između Hrvatske i Makedonije. Dostojanstveno i s pijetetom, uspomeni na Tošu, kod spomen obilježja pjevača u Novoj Gradiški, poklonili su se biciklisti iz Makedonije, članovi kluba „Tikveški točakči“ iz Kavadaraca-Dragan Jovanov, Toni Stefanov, Marijan Hadžimustafov i Đorđe Dalevski, incijatori jedinstvene biciklističke karavane koja će narednih dana spojiti Kruševo, Tošin rodni grad i Novu Gradišku, kao mjesto njegove pogibije.

Uvod je to i u ovogodišnji. 11. memorijal koji će u čast „balkanskog princa“ kako su Proeskog zvali mediji i publika, organizirati Turistička zajednica grada Nova Gradiška i u okviru kojeg će, 16 listopada, točno u trenutku Tošine pogibije, startati i tradicionalni ultra maraton. Biciklistima iz Kavadaraca, kod spomen obilježja pjevaču postavljenom ispred Elektrotehničke i ekonomske škole, pridružili su se zamjenik gradonačelnika grada Nova Gradiška, Borislav Vidošić i direktorica TZ, Dinka Matijević.

TEKST: S. T.      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn