U OKVIRU PROJEKTA “DOM ZDRAVLJA – CENTAR ZDRAVLJA” – U zdravstvenu stanicu Pakrac uloženo više od milijun kuna

Datum objave: 18. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC- S ciljem unapređenja kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite i dostupnosti zdravstvenih usluga u Zdravstvenu stanicu Pakrac u proteklih je 10-ak mjeseci, u okviru velikog projekta „Dom zdravlja-centar zdravlja“, nositelja Doma zdravlja Požeško slavonske županije, uloženo više od 1,1 milijun kuna. Uz novac europskog fonda u vrijednoj su investiciji sudjelovali i Požeško slavonska županija s 300 tisuća kuna, Grad Pakrac sa 100 tisuća i Dom zdravlja s 50 tisuća kuna. U pratnji ravnatelja Marijana Višatickog, novouređene prostore obišli su župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Pakraca, Anamarija Blažević.

Zahvaljujući opsežnim infrastrukturnim radovima i novoj suvremenoj medicinskoj opremi, stanovnici Pakraca ali i svi oni koji gradu gravitiraju, od sada će imati puno kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu uslugu. Rezultat je to projekta „Dom zdravlja-centar zdravlja“, nositelja Doma zdravlja Požeško slavonske županije, vrijednog 5, 8 milijuna kuna, u okviru kojeg je u proteklih 10 mjeseci, u pakrački Dom zdravlja uloženo više od 1,1 milijun kuna. Uz sredstva europskog fonda, u ulaganju su sudjelovali i Požeško slavonska županija s 300 tisuća kuna, Grad Pakrac sa 100 tisuća i Dom zdravlja s 50 tisuća kuna vlastitih sredstava. Uz značajna infrastrukturna poboljšanja-nova stolarija, medicinski podovi, novi namještaj i medicinska oprema, rezultat vrijedne investicije su i tri novouređene ambulante-stomatološka ordinacija s ortopanom, uređajem za snimanje zubi i čeljusti vrijednim 248 tisuća kuna, ordinacija dentalne medicine i ginekološka ambulanta s novom opremom i ultrazvučnim aparatom vrijednim oko 500 tisuća kuna.

U pratnji ravnatelja Doma zdravlja Požeško slavonske županije Marijana Višatickog, novouređene prostore obišli su župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević. „ Infrastrukturnim radovima i novom opremom primarnu zdravstvenu zaštitu podigli smo na viši nivo, unapređujući tako i kvalitetu pružanja zdravstvene usluge pacijentima i uvjete rada zdravstvenim radnicima. Za sada, u Zdravstvenoj stanici, s ukupno 30-ak uposlenih, djeluju dvije ordinacije obiteljske medicine, pedijatrijska ambulanta za dojenčad i predškolce, tri koncesionara u dentalnoj medicini i jedan u zdravstvenoj zaštiti žena. Tu su još i patronažna i palijativna služba i kućna njega, jer cilj nam je, da Pakračanima i Pakračankama, ali i svima onima koji gravitiraju ovoj zdravstvenu stanici, omogućimo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.“, istaknuo je, prilikom obilaska, ravnatelj Doma zdravlja Požeško slavonske županije, Marijan Višaticki.

„Ovo je samo nastavak kontinuirane skrbi za stanovništvo ovog kraja, zaposlenike ustanove i rezultat naših trajnih napora oko podizanja standarda ukupne kvalitete života. Želeći i objekt i uslugu podići na razinu primjerenu trenutku i vremenu, na ovome nećemo stati. Sljedeće godine obnovit ćemo vozni park, a ozbiljno razmišljamo i o novim kadrovima, jer uz zadržavanje postojećih, cilj nam je dovesti i nove liječnike, pri čemu na prvom mjestu računamo na pakračke stipendiste. Slično razmišljamo i kada je riječ o ostalim medicinskim ustanovama, jer želja nam je da zdravstvena zaštita pacijenata pakračkog kraja ali i cijele županije bude što bliža europskim standardima. Na svemu što je u tom smislu do sada učinjeno, zahvaljujem, na prvom mjestu ravnatelju koji odlično radi svoj posao, a onda i čelnicima lokalnih samouprava koji sa Županijom, sudjeluju u svim važnim investicijama, pronalazeći mjere i modele kojima bi zadržali postojeće stručnjake i zdravstveno osoblje i zaustavili odljev mladih“., istaknuo je, zadovoljan viđenim, prvi čovjek županije, župan Alojz Tomašević.

Da je riječ o značajnom iskoraku za primarnu zdravstvenu zaštitu Pakraca ali i susjednog Lipika i okolice, mišljenja je i gradonačelnica Pakraca, Anamarija Blažević. „Iako nismo osnivači, dužnost nam je i obveza podupirati Dom zdravlja, bolnicu i sve ustanove koje brinu o našim sugrađanima, što ćemo, uz pomoć i podršku Županije, i dalje činiti. Učestala komunikacija s ravnateljem i odlična suradnja s primarnom zdravstvenom zaštitom rezultirala je i zajedničkim razvojnim planovima, koji će, sigurna sam, dugoročno značiti i poboljšanje ukupne kvalitete života u Pakracu.“, rekla je, između ostaloga, gradonačelnica Blažević.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn