U NOVU ŠKOLSKU GODINU S KURIKULARNOM REFORMOM – Među 72 izabrane „škole za život“ tri su s novogradiškog područja

Datum objave: 03. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC07118

NOVA GRADIŠKA –  Između 72 škole izabrane za eksperimentalni program reforme „Škola za život“, od njih 46 osnovnih i 26 srednjih,  čak su tri s novogradiškog područja-Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik, Osnovna škola „Markovac“ Vrbova i Gimnazija Nova Gradiška.

U rujnu će u novu školsku godinu 72 pomno izabrane škole ući i s novim programom kurikularne reforme. Takozvana „škola za život“ provodit će se u 1. i 5.razredima osnovne škole u svim nastavnim predmetima, te u 7.razredima u nastavi biologije, kemije i fizike. U srednjim školama eksperimentalni će se program provoditi u prvim razredima gimnazije u svim predmetima, a u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima u općeobrazovnim predmetima.

Za tu je namjenu školama na raspolaganju 200 milijuna kuna potrebnih za nove kurikulume, digitalne udžbenike, tablete, opremljene kabinete i besplatan internet, kao i višemjesečne pripreme za nastavnike. Među 46 osnovnih i 26 srednjih „pilot“ škola u kojima će se provoditi eksperimentalni program kurikularne reforme, čak ih je tri s novogradiškog područja. Riječ je o Osnovnim školama „Matija Gubec“ Cernik i „Markovac“ Vrbova i gradskoj Gimnaziji.

TEKST: S. T.     FOTO: OŠ M. Gubec Cernik

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn