U NOVOJ GRADIŠKI OBILJEŽENA 10. GODIŠNJICA SMRTI TOŠE PROESKOG – „Balkanski slavuj“ kao sinonim za toleranciju, humanost i talent

Datum objave: 15. 10. 2017. | Kategorija: Susreti

TOSE

NOVA GRADIŠKA – Uz poruke o međuljudskim odnosima, razumijevanju i humanosti, jer vrijednosti su to koje je i osobno promovirao, u organizaciji Turističke zajednice, Grada Nova Gradiška i Rukometnih veterana, obilježena je 10.godišnjica smrti Toše Proeskog.

Pred spomenikom podignutom ispred Elektrotehničke i ekonomske škole, u blizini stadiona s kojeg je 16.listopada 2007.godine poletio makedonski vojni helikopter s Tošinim tijelom, pjevaču anđeoskog glasa, balkanskom princu kako su ga zvali na prostoru regije, poklonili su se predstavnici grada i Turističke zajednice, Fan kluba Toše Proeski, kao i sudionici 10.tradicionalnog ultra maratona dugog 900 kilometara od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa.

toše2

Središnji je to događaj ovogodišnjeg In memoriama u organizaciji Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice i Rukometnih veterana. Upravo su rukometaši bili inicijatori povezivanja koje je kroz proteklo desetljeće preraslo u iskreno prijateljstvo dva grada i dvije države, ali i na pravi način sačuvalo uspomenu na pjevača koji je glazbom rušio prepreke među ljudima. Prijateljstvo i uspostavljene veze, osim sadržajima In memoriama, i ove je godine potvrđeno i učvršćeno još jednim međusobnim posjetom. Nakon što su ih Makedonci , zbog sudjelovanja na Međunarodnom rukometnom turniru „Ivo Petranović“, posjetili početkom ove godine, Novogradiščani su, istim razlogom, krenuli put Makedonije, u Star Dorjan, gdje se od 12.do 15.listopada održava Drugi turnir rukometnih veterana „Toše Proeski“. Uz sportske ambasadore u Makedoniji su i čelnici grada, predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn