U KORAK S NAJNOVIJIM TRENDOVIMA – Osječki Pointers nudi virtualnu šetnju plažama u svako doba godine

Datum objave: 14. 7. 2016. | Kategorija: Lifestyle

Pointers_snimanje

OSIJEK – Besplatna aplikacija Pointers omogućuje šetnju plažama s naočalama za virtualnu stvarnost, ali i uz 360 snimku na mobitelima, a u aplikaciji je i više od 8500 fotografija s više od 3500 lokacija plaža, restorana, klubova, kulturnih objekata, arheoloških nalazišta…

Želi li Hrvatska ostati hit destinacija u turizmu, morat će sve više ulagati u svoju promociju i biti ukorak s najnovijim svjetskim trendovima. Shvatili su to i u osječkoj tvrtki Pointers, koja je odlučila da baš Hrvatska može biti među najboljima i najnaprednijima u svijetu, a to su dokazali aplikacijom Pointers . Ponudili su korisnicima već više od 8500 fotografija s detaljnim opisima za više od 3500 lokacija plaža, restorana, klubova, kulturnih objekata, arheoloških nalazišta, sakralnih objekata te razne druge zanimljivosti, zabavne i servisne informacije iz Splita, cijele splitske rivijere, Trogira, Omiša, Hvara, Paga i Krka. Sve to uz pomoć najnovije tehnologije i vrijedne mreže raznih suradnika, koji svakodnevno ‘osvajaju’ i nove lokacije i nove informacije. Njihov su trud i inovativnost prepoznali i organizatori Ultre, kojima će idućih dana upravo pointersovci napraviti 360 snimku Ultre i time dodatno promovirati hrvatski turizam s tisućama mladih u danonoćnoj splitskoj zabavi, tijekom poznatog glazbenog festivala.

“Pointers je besplatna aplikacija, dostupna na webu i vlasnicima mobitela s iOS i Android operativnim sustavom, a ‘živi’ i na web stranici te na društvenim mrežama i YouTubeu. Aplikacijom smo spojili ‘zelenu i plavu Hrvatsku’ jer smo mi Slavonci, a u izradi aplikacije veliku ulogu imaju naši zaposlenici s Jadrana, kako bismo imali točne i precizne informacije s hrvatske obale,” ističe Krunoslav Weinpert, glavni izvršni direktor tvrtke Pointers d.o.o., vlasnika aplikacije Pointers.

pointers

“Pointers je omogućio cijelom svijetu da virtualno ‘zakorači’ na naše plaže, uz pomoć ‘virtual reality’ tehnologije (VR), naočala za virtualnu stvarnost ili preko 360 snimki na mobitelima. Tako će građani New Yorka, Osla, Tokya, Londona… sa samo nekoliko klikova na mobitelu moći doživjeti najljepši dio Hrvatske bilo kada, a time i lakše odlučiti zašto doći baš u Hrvatsku. Radi se o prvoj aplikaciji, možemo reći čak na svjetskoj razini, koja cijelom svijetu omogućava vjerodostojan osjećaj kako je to kada odmarate u Hrvatskoj, a korisnicima će nedostajati samo miris mora i borova za najinovativniji doživljaj Jadrana,” dodaje Weinpert.  Pointersov će tim, nakon već dostupnih snimki iz Splita te s Paga, Hvara i Krka, nadopunjavati aplikaciju i s drugim VR snimkama atrakcija na Jadranu te najpopularnijih restorana ili ‘beach barova’, kao što su, primjerice, barovi poznate ljetne destinacije mladih na Zrću.

Pointers je zaživio prije prošlogodišnje turističke sezone, ali stalno nadopunjuju lokacije i informacije, rade softverske nadogradnje i uvode najnovije trendove kao što je i VR, a već su prepoznati kao vjerodostojan partner brojnih turističkih zajednica, vlasnika ugostiteljskih i smještajnih objekata. Ekipa iz Pointersa uvjerena je da će VR snimke i druge novosti koje uskoro pripremaju u aplikaciji, dodatno unaprijediti prepoznatljivost, ali i poslovne rezultate hrvatskih turističkih tvrtki. Aplikaciju je podržao i Microsoft, a Zagrebačka banka je svrstala među najbolje aplikacije ove godine.

TEKST: S. P./ Pointers     FOTO: Pointers

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn