U PLETERNICI – Vikend prepun sadržaja za sve generacije

Datum objave: 29. 9. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Na području Grada Pleternice ovaj vikend održava se niz raznolikih sadržaja za sve uzraste i ukuse.

Vikend počinje raspjevano jer se u Buku i ove godine, 30. rujna, organizira smotra pučkog crkvenog pjevanja u župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika. Ovu vrijednu tradicionalnu, 9. po redu manifestaciju organizira Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka“ iz Buka, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Požeško-slavonske županije i grada Pleternice. Osim domaćina, nastupit će i KUD-ovi iz Bekteža, Šaptinovaca, Donjih Andrijevaca i Srednjeg Lipovca.

Dan nakon, centar događaja je Trg bećarca. Prvog dana u mjesecu listopadu obilježava se Međunarodni dan starijih, a on u Pleternici nikako neće proći neobilježeno. “Uzmi baku i djeda za ruku, provedi ih kroz prostranstva Panonskog mora u IC Terra Panonica te kroz neka divna sjećanja iz prošlosti u Muzeju bećarca. Možda i ti čuješ i naučiš nešto novo o starim običajima svoje obitelji.” poručili su iz TZ Grada Pleternice uz napomenu da će vikend završiti sportskim aktivnostima na Trgu bećarca gdje sve zainteresirane u 18 sati očekuje vježbanje na otvorenom pod nazivom Be Active Night.

Udruga La Bella Vita u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pleternice i partnerima te u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta, po prvi puta u Požeško-slavonskoj županiji, organizirat će noćno vježbanje. Zabavni plesni programi i programi vježbanja osmišljeni su i prilagođeni svim dobnim skupinama kako bi se potaknuo što veći broj ljudi na bavljenje fizičkim aktivnostima.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn