U GRADU BEĆARCA – Otvorene su prijave za Ljetni tamburaški kamp u Pleternici

Datum objave: 12. 4. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – I ove godine Pleternica će biti domaćin Ljetnog tamburaškog kampa. Prijave za kamp otvorene su do 1. srpnja 2023. Naučeno će biti prezentirano na završnom koncertu na Trgu bećarca, 20. kolovoza. 

Ljetni tamburaški kamp novi je proizvod Javne ustanove Pleternica, jedna od aktivnosti na tragu brendiranja Pleternice kao grada bećarca, za koju organizatori žele da postane tradicija. Prošlogodišnje prvo izdanje postavilo je dobre temelje za budućnost. I u ovogodišnjem kampu će, pod vodstvom vrhunskih glazbenih pedagoga, od 15. do 20. kolovoza boraviti brojni polaznici iz raznih gradova diljem Hrvatske.

“Ljetni tamburaški kamp jedan je od iskoraka Grada Pleternice prema novim, kvalitetnim sadržajima, kojim povezujemo naše glavne proizvode sa strukom. Zahvaljujem Hrvatskom društvu tamburaških pedagoga na izuzetno kvalitetnoj suradnji koja već rezultira novim zajedničkim projektima. A sve zainteresirane pozivam da se priključe našoj baštinskoj priči i provedu ljetne praznike kroz učenje, druženje i zajednički rast ,” naglasila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Do 1. srpnja 2023. godine otvorene su prijave, a program kampa već je pripremljen, baš kao i hrana, smještaj te prijevoz za sudionike. Cijena sudjelovanja je 200 eura, a svaki dan osmišljen je tako da polaznici imaju individualne sate s odabranim voditeljima, organizirane radionice te probe u orkestru. Voditelji kampa bit će Saša Botički, te Antun Adžić i Valentin Petranović iz Glazbene škole Požega, vice Zidrum s Umjetničke akademije u Osijeku te Damir Butković dirigent Šokačke rapsodije. Posebna gošća kampa bit će Mira Temunović iz Glazbene škole Subotica.

Prijave na kamp su otvorene do 1.srpnja 2023., a naučeno će biti prezentirano na završnom koncertu na Trgu bećarca, 20. kolovoza 2023 godine.

TEKST: S. P.             FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn