U ĐAKOVU: 16. Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Datum objave: 12. 1. 2024. | Kategorija: Društvo

ĐAKOVO – Grad Đakovo je domaćin 16. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom predsjedava premijer Andrej Plenković.Današnja sjednica prigoda je za osvrnuti se na Regionalni razvoj , ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema , kao i razvoj kontinentalnog turizma u novom te dosadašnjim razdobljima.

16. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom predsjedava premijer Andrej Plenković održava se danas, 12.siječnja, u Đakovu, a u ime Brodsko-posavske županije na njoj nazoči župan Danijel Marušić, a u ime Požeško-slavonske županica Antonija Jozić.

Na sjednici će članovima Savjeta biti predstavljena informacija o regionalnom razvoju kroz ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema, informacija o ulaganjima u poljoprivredu, ostvareni rezultati i plan ulaganja u 2024. godini kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, projekt povratka Hrvatske vojske u Beli Manastir te projekt razvoja kontinentalnog turizma u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Od listopada 2016. godine do danas, rečeno je na sjednici, u Slavoniju, Baranju i Srijem uloženo je kroz projekte 2,9 milijardi eura ; a samo u Brodsko-posavsku županiji 337 milijuna eura.

Današnja sjednica sa svojim dnevnim redom prigoda je za osvrnuti se na Regionalni razvoj , ulaganja u poljoprivredu na području Slavonije, Baranje i Srijema , kao i razvoj kontinentalnog turizma u novom te dosadašnjim razdobljima. Uoči početka sjednice Savjeta, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je ugovore Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske, Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo i Udruzi Veličanka, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek Ugovor za energetsku obnovu zgrade Muzeja Đakovo.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici, Okučanima, Pitomači i Otoku.

TEKST: Simonida Tarbuk                     FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn