U CENTRU EUROPSKE UNIJE – Ekonomska škola Požega u Briselu

Datum objave: 28. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu Erasmus+ akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja, u pratnji nastavnice Lorene Đurčević, u Brisel su otputovale četiri učenice četvrtog razreda Maria Došen, Ana Buturac, Marija Magdalena Vidakušić i Lucija Čuljak. Na taj način ostvarena je suradnja Ekonomske škole Požega sa školom Lykeio Agiou Georgio iz Cipra s kojom su se učenice i nastavnica u pratnji sastale u prijestolnici Europske unije- Briselu.

Cilj ove mobilnosti bio je educirati učenike o mogućnostima Europske unije, ali i naučiti kako internacionalne, višejezične i političke institucije kao što su Europski parlament i Vijeće Europske unije funkcioniraju na dnevnoj bazi. Radi toga ostvarene su brojne aktivnosti poput slušanja predavanja o načinu rada Vijeća Europske unije, posjeta kulturnoj instituciji Kuća europske povijesti kroz koju je učenike vodila zaposlenica EU Parlamenta Tjenny Papasotiriou

Učenici su u centru za posjetitelje naziva Parlamentarium sudjelovali u igranju uloga u kojemu su bili podijeljeni u političke stranke te su se morali ponašati kao predstavnici Europskog parlamenta donoseći važne političke odluke pod pritiskom. Raspravljajući aktualne probleme i teme, naučili su kako se kreiraju zakoni Europske unije i što je sve potrebno kako bi se oni proveli te u konačnici kako se stvara budućnost Europe.

Organizirane aktivnosti uključivale su i jedan dan za kulturološki obilazak Brisela u kojemu su sudionice imale priliku uz stručno vodstvo obići glavne znamenitosti toga grada te probati lokalne proizvode čime je ujedno završila ova mobilnost koja je dala priliku učenicama Ekonomske škole Požega da upoznaju rad glavnih tijela Europske unije i prošire svoja znanja.

IZVOR: Ekonomska škola Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn