U ČAST SVJETSKOM DANU SMIJEHA – Besplatna filmska projekcija u Dvorani Relković

Datum objave: 25. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako je Svjetski dan smijeha službeno obilježen 10.siječnja, što ga ne bi proslavili i 26.? Jer, smijeh je blagotvoran svakoga dana, smanjuje depresiju i stres, povećava razinu limfocita, jača imunitet. S nadom da će zvonki smijeh odjekivati dvoranom, u čast Svjetskom danu smijeha, nešto kasnije, zbog manjih tehničkih poteškoća, POU Relković časti besplatnom projekcijom filma Johhny English, u subotu, 26.siječnja.

Svijet je, ili bar jedan njegov dio, 10.siječnja, obilježio Svjetski dan smijeha. U moru izmišljenih, manje ili više bezveznih „praznika“, ovaj je, zasigurno, jedan od onih koje bi trebalo „slaviti“ punim srcem. Obilježava se to službeno od 1998., dva puta godišnje- 10.siječnja i 2.svibnja, na ideju Indijca Madana Kataira, s namjerom da sve ljude svijeta potakne na što češće smijanje. Razlozi za to su mnogostruki, kažu liječnici i prepisuju „uporabu“ smijeha najmanje jednom dnevno. Jer, kad se čovjek smije, aktivira se čak 80 mišića, od toga njih 17 na licu. Smijehom se, osim toga, treniraju i hormoni, a par minita smijanja ima isti efekt i kao 15 minuta vježbanja na sobnom biciklu. Smijeh oslobađa od stresa, povećava stvaranje limfocita, razinu gama-interferona, pomaže u borbi s depresijom i jača imunitet, stoga ga valja koristiti i u vrijeme epidemije gripe.

U nadi da će zvonki smijeh odjekivati dvoranom, u čast Svjetskog dana smijeha, nešto kasnije, zbog manjih tehničkih poteškoća, u subotu, 26.siječnja, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković časti besplatnom projekcijom filma „Johhny English“. Riječ je o parodiji Jamesa Bonda, filmskoj komediji prepunoj subverzivnosti prema britanskoj kruni koju je osmislio i maestralno donosi Rowan Atkinson. Želite li se osjećati bolje navratite u kino. I, iako nije 10.siječnja, proslavite Svjetski dan smijeha!

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn