U BLAGDANSKOM OZRAČJU – Uskršnji Sajam i tradicionalni ručak za građane

Datum objave: 15. 4. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Uskršnji sajam u Požegi održat će se od 18. do 20 travnja, a u sklopu sajma i tradicionalni ručak za građane koji pripremaju požeški obrtnici. Blagdanska zbivanja na konferenciji za novinare predstavili su gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, te predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske Anto Bilobrk i predsjednik udruženja obrtnika Požega Mile Golić.

Tradicionalni Uskršnji sajam te prigodni blagdanski obrok za građane i ove godine prigoda su za susrete i druženje, pozvao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić. “I lijepa tradicija nalaže nam druženje kako bi na najljepši način podijelili ozračje dobrote i radosti koje nam ovaj veliki blagdan donosi. Dobra je to prilika i za naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva da promoviraju ne samo svoje proizvode već i Požegu i Slavoniju,” rekao je gradonačelnik.

Uskršnji sajam Turistička zajednica Grada Požege organizira četvrtu godinu zaredom, a ovogodišnji sajam održat će se u šetališnoj zoni od 18. do 20. travnja i to 18. i 19. travnja od 10 do 18 sati, 20. travnja od 10 do 14 sati.”Ovaj sajam iznikao je iz potražnje samih naših proizvođača i poljoprivrednih gospodarstava .Ove godine na sajmu sudjeluju izlagači koji prodaju domaće kolače, suhomesnate proizvode i ostale domaće proizvode poput sira, meda, bučinog ulja, sokova od aronije, pekmeza, potom unikatni nakit, suvenire, uskrsne dekoracije i druge rukotvorine. i Turistička zajednica organizira ga četvrtu godinu zaredom, najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak uz napomenu kako će se u sklopu sajma održati i kreativna radionica, a u subotu, 20. travnja od 10 do 12 sati Konjogojstvena udruga Vallis aurea organizira besplatnu uskršnju vožnju kočijom.

Već tradicionalno, petu godinu zaredom, požeški obrtnici pripremili su blagdanski ručak za građane, a ove će godine u pješačkoj zoni, 19. travnja od 11,00 sati biti podijeljeno tisuću porcija kajgane sa srimušom te perkelta od soma. “Ovo je jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. Potvrđuje to i tekuća godina gdje obrtništvo konačno bilježi određene pozitivne pomake – povećani broj novih obrta te zapošljavanje kod obrtnika. Pozivamo građane da nam se pridruže i kušaju pripremljena jela jer ovo je naš doprinos ozračju Uskrsa i jednakosti među ljudima,” rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn