U BLAGDANSKOM OZRAČJU – Sajam, igre za najmlađe, ukrasne pisanice i tradicionalni ručak za građane

Datum objave: 26. 3. 2018. | Kategorija: Društvo

pl 1

POŽEGA – Uskršnji sajam u Požegi održat će se od 29. do 31. ožujka, a u sklopu sajma i tradicionalni ručak za građane koji pripremaju požeški obrtnici. Blagdanska zbivanja na konferenciji za novinare predstavili su gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, te predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske Anto Bilobrk i predsjednik udruženja obrtnika Požega Mile Golić.

Uz tradicionalni Uskršnji sajam te prigodni blagdanski obrok za građane, ove godine program donosi i zabavne sadržaje za najmlađe koji će se održati na Sportsko- rekreacijskom centru u suradnji s Caffe barom Sportivo. Grad će po prvi puta biti i uređen u blagdanskom duhu s velikim pisanicama koje će biti postavljene na prigodnim mjestima, a koje će oslikati članovi požeške udruge PožArt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ove godine Uskršnji sajam održat će se od 29. do 31. ožujka. Bit će otvoren četvrtak i petak od 10 do 18,00 sati, a 31. ožujka, u subotu, od 10 do 14 sati. Osim što nas očekuje kreativna radionica izrade pisanica od raznih materijala koja će se održati 29. i 30. ožujka od 10 do 12 sati, ove godine se uključio i Caffe bar Sportivo s kojim organiziramo popularne uskršnje igre za djecu tako da očekujemo u subotu, od 10 sati na Sportsko-rekreacijskom centru naše male i velike sugrađane kako bi zajedno krenuli u potragu za pisanicama,”najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Već tradicionalno požeški obrtnici pripremili su blagdanski ručak za građane, a ove će godine u pješačkoj zoni, 30.ožujka od 11,00 sati biti podijeljeno tisuću porcija kajgane sa srimušom i tartufima te perkelta od soma. “Pozivam vas sve, dođite, družimo se, za sve vjernike ovo je jedan od najvećih blagdana tijekom cijele godine koji zaziva posebne osjećaje. Nadam se da ćemo svi jedni prema drugima biti dobri, da ćemo se uvažavati i zajedno nastojati da ovaj naš prekrasni grad osjeti ovih dana blagdanski duh, ali isto tako da i dalje napreduje,” poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn