TZ ZLATNI PAPUK – Jesen na Zlatnom Papuku: sport, rekreacija, gastronomija, baština

Datum objave: 16. 9. 2022. | Kategorija: Lifestyle

VELIKA – Slijedi jesen na Zlatnom Papuku, bogata događanjima, onim kulturnim, ali i sportsko-rekreacijskim. Uživajte u manifestacijama od 16.9 – 2.10. na Zlatnom Papuku!

Turistička zajednica Zlatni Papuk u suradnji sa Brdsko-biciklističkim klubom Požega organizira prvu cestovnu biciklističku utrku Gran fondo Zlatni Papuk koje će se voziti kroz četiri općine koje obuhvaćaju područje Zlatnog Papuka, Općine Kaptol, Velika, Brestovac i Jakšić u dužini od 138 km (veliki Gran fondo) i 88 (mali Gran fondo)

Utrka koja je prvotno planirana za subotu 17.rujna bit će održana u nedjelju, 2.listopada sa startom u 11h u Kaptolu, na Trgu Vilima Korajca.

Ove godine start i cilj će biti u Kaptolu koji je ove godine domaćin natjecanja, a u budućnosti će se domaćin natjecanja mijenjati rotacijom ovih četiriju općina. Natjecatelje očekuje staza sa prekrasnim krajolikom koji ima i dijelove sa ravnicom i onaj koji je brdovit i šumovit te iziskuje veći napor što će biciklistima pružiti pravu poslasticu. Osim natjecateljskog dijela utrke, na Trgu Vilima Korajca očekuje nas mnoštvo popratnog sadržaja za sve uzraste, osobito one najmlađe, a sve u smjeru rekreacije, zdravog života i očuvanja prirode i okoliša.

Uz jutarnje razgibavanje za sve zainteresirane održat će se i razna natjecanja u bicikliranju za najmlađe: Djeca od 3-4 godine – 100m sa „guralicama“, a kategorije 5-6 god. Te prvi, drugi, treći i četvrti razred OŠ odmjerit će snage u svladavanju poligona. Start Gran fonda je u 11h, nakon starta, a za vrijeme utrke slijede aktivnosti na Trgu Vilima Korajca, a dodjela nagrada i proglašenje pobjednika je u 17h, a nakon toga će sve prisutne zabavljati TS Paori dok će tokom cijelog dana na trgu glazbu reproducirati DJ Kuzzi.

Tradicionalna manifestacija Pjesmom u jesen u Jakšiću ove godine će se zbog najavljenog lošeg vremena odvijati u dva vikenda u rujnu.

6. Jakšićka fišijada održat će se, kako je i planirano, u petak, 16.9. s početkom u 16h, ali sa promjenom lokacije, ovogodišnja fišijada bit će na ribnjaku ŠRD „Slavonac“ u Jakšiću. Uz bogatu gastro ponudu očekuje vas i nastup tamburaškog sastava Srce bećarsko.

Subotnja smotra folklora koja je bila predviđena za 17.9. te nedjeljna dječja smotra folklora koja je planirana za nedjelju 18.9. odgađaju se za tjedan dana, za subotu i nedjelju, 24. i 25.rujna. Ove godine smotra folklora Pjesmom u jesen obilježava se po 20., jubilarni puta te nam donosi bogatstvo običaja kroz razne aktivnosti tokom ovog jesenskog popodneva. Sve započinje u subotu, 24.9., u 18h povorkom KUD-ova, zaprega i konjanika kroz Jakšić do igrališta OŠ gdje će se od 19h održati i nastupi društava, a nakon nastupa folklornih skupina posjetitelje će zabavljati popularni tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka uz bogatu gastronomsku ponudu. Nedjelja, 25.9. rezervirana je za one najmlađe i 9. dječju smotru folklora sa početkom u 17h na pozornici na igralištu OŠ u Jakšiću.

TEKST: S. P.                  FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn