TZ NOVA GRADIŠKA- Advent u našem gradu: Po novi doživljaj ovih blagdana navratite u Novu Gradišku

Datum objave: 20. 11. 2021. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Na radost malih i velikih Novogradiščana ali i sve brojnijih gostiju, nakon prošlogodišnje pandemijske stanke, sve je spremno za novo izdanje “Adventa u našem gradu”. Sadržajno bogat program najvažnije gradske zimske manifestacije u svom 14. izdanju održat će se od 27. studenoga ove do 9. siječnja slijedeće godine.

Nakon prošlogodišnje, pandemijom uzrokovane stanke, prosinac u Novoj Gradiški, ove će godine, kako i priliči najsvečanijem mjesecu, sugrađanima i sve brojnijim gostima Grada donijeti mirise i okuse Božića. Sve je spremno za “Advent u našem gradu”. Sadržajno bogat program najvažnije novogradiške zimske manifestacije službeno su predstavili direktorica Turističke zajednice Grada, Dinka Matijević i Bernard Kumić u ime Motionplay agencije. Nastavljajući kontinuirano ulaganje u kvalitetu i sadržaje, vjerujući kako se svaka tradicionalna manifestacija, mora iz godine u godinu razvijati, 14. izdanje “Adventa u našem gradu” ponudit će za svakoga ponešto.

Čarobna blagdanska priča počet će u subotu, 27. studenoga, na zadovoljstvo malih i velikih zaljubljenika u zimske radosti, otvorenjem klizališta u središnjem gradskom parku. U suradnji sa Župom Bezgrješnog začeća BDM, slijedi potom paljenje prve adventske svijeće, nakon čega se zabava praćena plesom i koncertom Gradske glazbe, seli kod “Tri gracije”. Kako prosinac nije prosinac bez mirisa klinčića, kuhanog vina i toplog čaja u zraku, tijekom trajanja manifestacije, svaki dan od 17 do 22 sata, na najljepšoj gradskoj pozornici posjetitelje će čekati lokalni ugostitelji, spremni dobrom gastro ponudom “zagrijati” srca i duše svih koji navrate, a u niskom su startu i brojni glazbenici ( Rokeri, Matej Predojević Petrić, Satir, Stakleni hotel, Dominic and co…), koji će svakog vikenda brinuti za dobru atmosferu.

Uz svakodnevne kreativne radionice za najmlađe, animatora, Kuću Djeda Božićnjaka, nedjeljne glazbene slušaonice, house party lokalnih d.j-a, u dane uoči blagdana, “Advent u našem gradu” posjetiteljima će ponuditi i tradicionalni božićni sajam ispred zgrade gradske uprave, na kojem će se predstaviti domaći i “gostujući” OPG-i, poduzetnici i kreativni obrtnici. Prilika je to za pronalazak i kupnju sasvim posebnih, rukom rađenih darova i susrete s dragim ljudima, jer upravo je to i smisao blagdana. U nedjelju, 19.prosinca, na manifestaciju će navratiti i Djed Božićnjak s poklonima za najmlađe, a na Badnjak, Grad će i ove godine svoje sugrađane počastiti ribom i kuhanim vinom. Kako bi se što kvalitetnije upoznali sa svim sadržajima manifestacije i dobro isplanirali vrijeme za posjet Novoj Gradiški tijekom blagdanskog mjeseca, tu je i precizni adventski kalendar. Svakako navratite i otkrijte “novi doživljaj”. Neće vam biti žao. I ne brinite za zdravlje, sve će biti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: D. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn