TZ MERIDIANA SLAVONICA: Nakon čarobnog 4. Zalaska u vinogradu, ljeto može početi!

Datum objave: 19. 6. 2024. | Kategorija: Susreti

BRODSKI STUPNIK – Osmijesi, glazba, vrhunska vina, fotografije čarobnoga zalaska – kratki je opis ovogodišnjeg, 4. Zalaska u vinogradu uz hotel Stupnički dvori u organizaciji TZ Meridiana Slavonica.

Manifestacija Zalazak u vinogradu, jedinstvena priča u režiji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, organizirana 4. put, i ove je godine potvrdila renome najljepšeg lipanjskog vinsko-hedonističko-umjetničkog događaja u Slavoniji, kako velikim odazivom gostiju tako i prepoznatljivo dobrom energijom. U hedonističkoj atmosferi posjetitelji su imali priliku kušati ukusna vina vinarija Jurković, Vučković, Grozdanović, Jakob i Galić, uz zalogaje restorana Stupnički dvori i taktove sjajnog jazza u izvedbi Lela Kaplowitz quinteta.

Program manifestacije ponudio je i edukativnu radionicu s lokalnim vinima naziva„Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ koja je, ove godine, bile dupkom puna, što pokazuje i sve snažniji razvoj kulture pijenja vina, kao i neophodnu edukativnu komponentu uz osnovne informacije o vinarijama i vinarima s kojima je, na licu mjesta, bilo moguće i osobno razgovarati. Posebno inspirativan umjetnički trenutak bio je foto-natječaj sa zadatkom „hvatanja“najljepšeg kadra zalaska sunca objavljenog putem Facebook platforme. Žiri simpatičnih influensera za najljepšu fotografiju snimljenu telefonom odabrao je onu Emanuele Beronja i nagradio je noćenjem u vili Melani u Oriovcu.

Dodatna atrakcija manifestacije za goste iz Zagreba bio je dolazak na destinaciju posebnim putničkim vlakom: kao i prošle godine, TZ Meridiana Slavonica organizirala je specijalni prijevoz tijekom kojega su se “putnici” upoznali sa sortom graševina na autentičnoj edukativno-zabavnoj radionici prof. Marije Vukelić „Graševina na tračnicama“. Zalazak u vinogradu održava se samo jednom godišnje – početkom lipnja, stoga, zapamtite ovaj podatak i pratite stranice turističke zajednice jer uskoro će biti objavljen i datum za slijedeću, 2025. godinu. Do tada, dio ljeta svakako provedite u Brodsko-posavskoj županiji, kao i na području Tz Meridiana Slavonica, jer zanimljivih sadržaja je pregršt, kao i potpuno izoliranih kuća za istinski odmor.

TEKST: S.Tarbuk/ PR Zlatne riječi                  FOTO:Julio Frangen

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn