TZ GRADA POŽEGE – U novo razdoblje s novim idejama i turističkim proizvodima

Datum objave: 18. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

nn7

POŽEGA – “Uz Ljubavnu promenadu koja je označila početak uređenja Starog grada, ove godine očekujemo i otvaranje Požeške kuće koja će biti početna točka susreta s posjetiteljima u našem gradu, naglasila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak govoreći o planovima za 2017. godinu.

Uz 13 manifestacija koje su prepoznatljive i redovite kroz kalendarsku godinu, Turistička zajednica grada Požege sve više, u partnerskom odnosu s različitim subjektima i institucijama, ostvaruje ponudu temeljenu na nekim novim idejama i pričama. “Uz sve popularniji cikloturizam, unazad dvije godine s Tehničkom i Obrtničkom školom u Požegi ostvarili smo dobru priču s geocachingu te se pridružili višemilijunskoj populaciji konzumenata ove vrste turističkog proizvoda diljem svijeta. Tu je i Aureus Mons koji obuhvaća i pješačke i biciklističke staze, i to su neki od novih načina na koje možemo doći do novih gostiju. S Tehničkom školom surađivali smo na projektu Foto Avantura – foto turizam – i u rujnu prošle godine već smo imali prve goste koji su obišli neke ekskluzivne lokacije na području naše i dvije susjedne županije,” kaže direktorica TZ Silvija Podoljak. Intencija je što duže zadržati gosta na ovom području i pri tom je važna i privatna inicijativa pri čemu veliku ulogu dobar partnerski odnos između Turističke zajednice i subjekata u turizmu na ovom području.

nnn

“Danas se pred nas postavljaju novi zahtjevi, nužni su dodatni sadržaji i priče koje posebne u našim krajevima. Velike manifestacije onda ustvari postaju popratni događaji, a uz gotov turistički proizvod čija je okosnica dobra priča goste možemo imati kroz cijelu godinu. Jer, prije nekih sedam, osam godina nije još bilo pogodno tlo za stvaranje priča i takvu ponudu, no danas su manifestacije nusproizvodi koji samo pomažu potpunijem osjećaju lokacije od strane gosta,” dodaje Podoljak.

n1

Ove godine intenzivno se radi na otvaranju Požeške kuće – Centra za posjetitelje koji će upravo kroz profiliranje priče otvoriti novu stranicu požeške turističke ponude u koju će biti uklopljena i Ljubavna promenada na omiljenom požeškom šetalištu Stari grad. “Očekujemo kako će Požeška kuća biti početna točka susreta s gostom, mjesto gdje ćemo imati pravi uvid u sve dolaske i posjete. Sa zadovoljstvom svjedočimo i pojavi domaćih turističkih agencija koje će najbolje “prodati” ovdašnje lokacije i turističke proizvode, a stvaramo plodno tlo i za nove privatne iznajmljivače, ponude i ideje.Ljubavna promenada početak je uređenja Starog grada, to je nova turistička ruta s novih deset priča koja u punu provedbu kreće na proljeće, no bit će prilike i otvorene su mogućnosti za još brojne druge aktivnosti. Stoga pozivamo i sve udruge, pojedince i građane da nam se obrate s idejama kako bi zajedno još više doprinijeli kvalitetnom turističkom identitetu našeg područja,” zaključila je direktorica Podoljak.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn