TZ GRADA POŽEGE – Predstavljen program “Adventa u Požegi”

Datum objave: 25. 11. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Ovogodišnji koncept „Adventa u Požegi“ koji će trajati od 26. studenog do 31. prosinca temelji se na kulturnoj, zabavnoj i glazbenoj ponudi, te uključivanju lokalne zajednice u osmišljavanje programa koji će oživjeti centar Požege.

U blagdanskim danima centar Požege postat će mjesto susreta, druženja, stvaranja novih uspomena i istinskog blagdanskog ugođaja, rečeno je na konferenicji za medije na kojoj su program Adventa u Požegi predstavili gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, direktorica TZ grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, u ime Požeškog sportskog saveza tajnik Željko Mitrović te  Ksenija Teskač u ime OŠ Antuna Kanižlića u čijem će dvorištu ove godine biti postavljeno klizalište.

“I ove godine pripremljena su događanja u Požegi, organizacija Adventa, na način da građani mogu doći, uživati u sadržajima koji su planirani kako bi predbožićno i božićno razdoblje bili što zadovoljniji i sretniji te uživali u svom gradu. Turistička zajednica, Požeški sportski savez i ove godine OŠ Antuna Kanižlića na određeni način okosnica su ovih događanja. Potrudili smo se da osiguramo uvjete s kojima će građani, nadam se biti zadovoljni.” rekao je gradonačelnik.

Svečano otvorenje Adventa i klizališta je 3. prosinca uz nastup Požežanke Brune Oberan Bošković i Big Band Youth Orchestra. Klizalištem upravlja Požeški sportski savez, a bit će organizirana i Škola klizanja koju će ove godine voditi profesorica Ilijana Lončar, najavio je tajnik Željko Mitrović.”Postavljanje klizališta počinje 26. studenoga, a s radom počinje 3. prosinca od 18 sati. Radit će od 10 do 21 sat, osim vikendom kada će rad biti produžen do 22 sata. Na Božić će raditi od 16 do 22 sata, na staru godinu bit će doček od 18 do 22 sata za djecu. Predviđeno je da radi do 8. siječnja 2023. godine. Bit će nešto veće i s bogatijim sadržajem nego dosadašnjih godina, a za najmlađe pripremili smo Školu klizanja u terminima od 10 do 10,45 i popodne od 14,30 do 15,15 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna ( 1,33 eura), klizaljki ima 150 komada, svih brojeva, ” rekao je Mitrović.

Uz klizalište koje će biti u dvorištu škole OŠ Antuna Kanižlića priprema se i Advent u Kanižliću te tradicionalni humanitarni Božićni sajam koji će se održati 15. prosinca, a sredstva su namiijenjena za pomoć učenicima slabijeg imovinskog statusa prilikom izvođenja terenske nastave, najavila je Ksenija Teskač.

“Nastojali smo osmisliti program znatno proširen i obogaćen novim sadržajima, ujedno namijenjen svima,” rekla je direktorica Mirna Šimunović Svoboda. Turistička zajednica Grada Požege organizira i tradicionalni Božićni sajam koji će se od 22. do 24. prosinca održati u šetališnoj zoni, uz moto mrazove, glazbeni program i podijelu posnog obroka. Doček Nove godine već po tradiciji održat će se u predvečernjim satima za najmlađe, te glavni od 23 sata na Trgu Svetog Trojstva na kojemu će okupljene zabavljati grupa Twist off

Program “Adventa u Požegi ” pogledajte OVDJE.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn