TZ GRADA POŽEGE – Najavljena 38. Kulenijada u Požegi

Datum objave: 20. 6. 2018. | Kategorija: Susreti

kulenijada 1

POŽEGA – Turistička zajednica Grada Požege i ove je godine organizator  „Kulenijade“, manifestacije koja slavi slavonski suhomesnati specijalitet. Zbivanja počinju 29. lipnja u petak, ocjenjivanjem kulena i edukacijom za sudionike, a u subotu od 11 sati  bit će upriličena degustacija za građane na u pješačkoj zoni. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Požege.

“Ponosimo se što je požeška Kulenijada najstarija u Hrvatskoj, ali želimo da ona postane i ostane najprestižnija Kulenijada u Hrvatskoj. Stoga smo učinili značajne pomake od prethodnih godina, posjetili smo Kulenijade u Slavoniji i Baranji te uručili pozivnice najboljim proizvođačima kulena iz raznih krajeva. Očekujemo da će se mnogi od njih odazvati,” naglasio je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

nn

U petak, 29. lipnja ocjenjuju se uzorci i uručuju nagrade najboljima, a šampion ovogodišnje Kulenijade dobit će i novčanu nagradu u iznosu od 3000 kuna. “Ocjenjivanje uzoraka je od 15,00 do 17,00 sati u Zlatnom lugu, a pripremili smo i edukaciju za kulenare. Ove godine to je edukacija koju je pripremio Upravni odjel za europske integracije Grada Požege pod nazivom “Primjeri dobre prakse u Hrvatskoj, kandidiranje na natječaje za dobivanje sredstava za proizvodnju tradicionalnih prehrambenih proizvoda” koju će predstaviti Dalibor Vranić, temu “Prepoznatljivost kvalitete domaćih proizvoda” predstavit će dr. sc. Svjetlana Škrabal, a iz Hrvatske poljoprivredne šumarske savjetodavne službe pripremili su predavanje “Koraci do registracije proizvodnje domaćih suhomesnatih proizvoda””, najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak. Najbolje kulene odabrat će već tradicionalno  stručno povjerenstvo koje čine Mato Matijević, Vjenceslav Hruška i Ferdinand Troha.

kulen 2

U subotu, 30. lipnja u pješačkoj zoni od 9, 00 do 14,00 sati održat će se manifestacija u sklopu 38. Kulenijade “Okusi kulena i vina”uz degustaciju kulena u 11,00 sati, nastup KUD-a Zlatna dolina i Sajam antikviteta.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn