TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Odabir etno kutka povodom folklorne manifestacije “Brodsko kolo”

Datum objave: 16. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

SLAVONSKI BROD – Tijekom završnog programa “Brodskog kola” uručene su nagrade za najuspješnije uređene izloge poslovnih prostora i ugostiteljskih lokala prigodnim etno postavom. Nagrade su uručile u ime Turističke zajednice BPŽ – direktorica ureda Ružica Vidaković, a u ime Obrtničke komore BPŽ – predsjednica Komore, gospođa Jelena Sedlo Ivaniš.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava od 8. do 20. lipnja 2019. godine.

U nastojanju promocije kulturne i tradicijske baštine želja nam je bila da u vrijeme središnjeg programa „Brodskog kola“ uljepšamo izloge poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala prigodnim etno postavom sa autohtonim detaljima našega kraja što bi vizualno oplemenilo ambijent ali i naglasilo potrebu očuvanja kulturno – tradicijskog nasljeđa.
Stručna komisija je u odabiru prijavljenih sudionika „UREDIMO ETNO KUTAK“ imala zadatak odabrati najbolje. Svaki od jedanaest prijavljenih etno kutaka i ove godine je bio priča i doživljaj koji je vrijedan divljenja i pažnje.

Važno je istaknuti da su bile dvije kategorije za ocjenjivanje.

I. U kategoriji posebne nagrade za tradiciju ali i inovativnost/eleganciju  nagrade su dobili:

1. “Najtradicionalniji etno kutak” – „TOP ART”, M. Mesića 50, Sl. Brod

2. “Najelegantniji etno kutak“ – Trgovina “Madlen“ – P. Krešimira 44, Sl. Brod

II. Nagrade u kategoriji od prvog do trećeg mjesta etno kutka dobili su:

1. Pekarnica Mlinar d.d., P. Krešimira IV 8, Sl. Brod

2. Trgovina – butik “Veronika”, P. Krešimira IV 15, Sl. Brod

3. Krojački obrt “Anka” – M. Mesića, 40D, Sl. Brod

Ostalih šest prijavljenih su također nagrađeni, i to : frizerski salon “Agape, krojačka radnja “Lauticija”, trgovina “Kraš”, HK “Style”, trgovina “Mako” , “Brod- turist” d.o.o., te im je uručena nagrada u poklon bonovima osobno na njihovim adresama.

Turistička zajednica BPŽ je svima uručila poklon bonove za konzumaciju ugostiteljskih usluga (po prijavljenom vlasniku etno kutka i to od 600,00 kn, 500,00 kn, 400,00 kn da najmanje 300,00 kn ), sve u ugostiteljskim objektima u Sl. Brodu koji su nosioci standarda „OKUSI GRANIČARSKOG POSAVLJA“. Tako je ostvarena pozvenica tradicije i gastronomije grada i županije. Županijska obrtnička komora je osigurala prigodne zahvalnice i cvijeće koje je donirala cvjećarnica “Palma”.

Nagrade su uručili tijekom završnog programa “Brodskog kola” u ime Turističke zajednice BPŽ – direktorica ureda Ružica Vidaković, a u ime Obrtničke komore BPŽ – predsjednica Komore, gospođa Jelena Sedlo Ivaniš.

IZVOR: tzbpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn