TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Tradicija, gastronomija i manifestacije kao turistički adut Brodsko-posavske županije

Datum objave: 26. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

tzbp

SLAVONSKI BROD – U Brodsko posavskoj županiji prošle je godine ostvareno 53 tisuće noćenja, što je, u odnosu na 2016., povećanje od 12 posto. Uz goste koje privlači bogato kulturno i tradicijsko naslijeđe, posebno su značajni i turisti u tranzitu, jer, podaci kažu kako preko graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom godišnje prođe 5 milijuna automobila. S proširenjem ponude i osmišljavanjem sadržaja putnici su to koje bi valjalo i zadržati.

Iako nema more, Brodsko posavska se županija ponosi kulturno-tradicijskim naslijeđem, prirodnim znamenitostima, bogatom eno gastro ponudom, mogućnostima lova i ribolova, kao i cikloturizma u čiji su razvoj, posljednjih godina, uložena značajna sredstva.“ Iako još uvijek nismo na nivou nacionalnog rasta, aktivnosti idu u smjeru jačanja održivog turizma na način povezivanja poljoprivrede, gastronomije i svega onog što jamči ostanak i zadržavanje gostiju. Trenutno, naši su gosti uglavnom oni u tranzitu, Nijemci, Austrijanci, Bugari, Talijani, Slovenci, koji se zadržavaju od jednog do dva dana“, kaže direktorica TZ Brodsko posavske županije, Ružica Vidaković.

RUZICA-VIDAKOVI

Uz Sporazum o suradnji i kreiranju turističkog brenda Slavonija potpisan s resornim Ministarstvom i HTZ-om u mjesecu srpnju, jedinstveni projekt brendiranja restorana i gastro ponude „Okusi graničarskog Posavlja“, nastupe na turističkim sajmovima u zemlji i inozemstvu, nekolicinu tradicionalnih i među turistima prepoznatljivih manifestacija, među kojima su i nedavno održano 23.Novogradiško glazbeno ljeto i CMC festival u Slavonskom Brodu, Brodsko posavska županija je s ciljem razvoja turističke ponude i sadržaja, već nekoliko godina domaćin stranim turističkim novinarima i blogerima. Nakon španjolske ekipe koja je u mjesecu lipnju posjetila Eko etno selo Stara Kapela, a onda i novinara estonske državne televizije koji su tijekom kolovoza posjetili Tvrđavu Brod, kulturno-povijesne znamenitosti Slavonskog Broda i ranč Ramarin u Garčinu, novi novinarsko-turistički posjet zakazan je za rujan.

TEKST: S.Tarbuk    FOTO: tzbpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn