TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Izrazili dobrodošlicu dijeljenjem promotivnih materijala na graničnom prijelazu

Datum objave: 20. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

Plovanija_1

SLAVONSKI BROD –  Na graničnom prijelazu sa BiH Turistički ured Brodsko-posavske županije uz odobrenje i potporu Glavnog ureda HTZ-a organizirao dijeljenje promotivnih materijala.

U poklon paketiću putnicima nalazile su se auto karte, licitarska srca, vrećice lavande, kemijske olovke, najnovije izdanje turističkog kataloga Brodsko-posavske županije kao i nedavno tiskanu tematsku brošuru eno – gastro ponude Brodsko-posavske  županije. “Motiv ove akcije je izraziti dobrodošlicu, ali i mali znak pažnje i zahvalnosti na ukazanom povjerenju i odabiru naše zemlje kao turističke destinacije. Budući da kroz našu županiju tranzitira veliki broj turista te nam prema podacima iz eVisitor sustava najveći promet (dolasci i noćenja) ostvaruju upravo turisti u tranzitu, ocijenili smo da im na ovaj način zahvalimo na ukazanom povjerenju,” naglasila je direktorica Turističkog ureda Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.
Vidaković dodaje kako je cilj akcije pozicioniranje Hrvatske kao zemlje ljubaznih domaćina, ali i ujedno upoznavanje turista sa turističkim aktivnostima i atrakcijama Brodsko-posavske županije.

IMG_4099

“Upravo smo zato  dijelili i turistički katalog koji sadrži najvažnije informacije o turističkoj ponudi Brodsko-posavske županije, a koji smo izdali u svibnju ove godine. Spomenuti katalog je HTZ sufinancirao sa 80% sredstva kroz potpore nerazvijenim područjima. Ostali suveniri su namjenski promotivni materijal koji nam je dostavljen iz Glavnog ureda HTZ-a. Ovakve i slične akcije su uobičajene u županijama koje graniče sa susjednim državama te je na taj način uz odobrenje Granične policije i Ministarstva unutarnjih poslova te potporu HTZ-a ova aktivnost Turističkog ureda dobra praksa koja se uklapa u zadaće i ciljeve turističke promocije. Sličnu akciju proveo je  i Glavni ured HTZ-a sredinom srpnja na graničnom prijelazu sa Slovenijom uz nazočnost direktora Glavnog ureda gospodina Kristijana Staničića.Putnici su reagirali vrlo pozitivno što je nama u Turističkoj zajednici nagrada i ohrabrenje,” dodala je Vidaković uz napomenu kako se prema eVisitor  sustavu bilježi rast dolazaka i noćenja turista i u ovoj godini.

15346759041395393091

Osim Ružice Vidaković, direktorice Turističkog ureda Brodsko-posavske županije,  u ovoj akciji su sudjelovala i dva studenta Kristijan Nikolić i Mara Mrvelj. Kristijan Nikolić student je Međunarodnih odnosa i diplomacije na „Libertasu“, ovakav posao radio je danas prvi puta te je izjavio: „ Ovo je odlična akcija za hrvatski turizam i iz kataloga koji je odlično prezentirao ponudu Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, vjerujem da će u nekom budućem prelasku granice neki od turista pronaći sadržaja koji će ih zadržati na boravku i noćenju. Svi su turisti bili ugodno iznenađeni“. Uz Kristijana,vrijedno je promotivne materijale dijelila danas i Mara Mrvelj studentica hortikulture.

TEKST: S. P.       FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn