TZ BRODSKO-POSAVSKA: Posjet stranih novinara tijekom studijskog putovanja

Datum objave: 10. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

SLAVONSKI BROD – Slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a, Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je ugostila proteklog vikedna španjolske novinarke i blogerice; Lidia Gonzalez Ndivo i Maria Magdalena Munar Krohn, suradnice časopisa Condé Nast Traveler koji surađuje i s nekoliko tematski sličnih medija.

Po dolasku u Brodsko-posavsku županiju gosti su posjetili Eko etno selo Staru Kapelu gdje je gostima priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda u kući obitelji Staklarević. “Nakon ručka, pohvalili su slavonsku gastronomiju, usporedili uslugu s uslugom u njihovoj zemlji te izrazili zadovoljstvo ljubaznošću domaćina. Oduševila ih je blizina važnih prometnica ali i čista i netaknuta priroda kao i eno gastro ponuda našega kraja,” rekla je direktorica TZ BPŽ Ružica Vidaković.

U Slavonskom Brodu gosti su imali priliku uživati u manifestaciji „Ajd u kolo šokačko„ koja je dio programa manifestacije 55. Brodskog kola koji se upravo u to vrijeme odvijao na glavnom gradskom trgu. Gošće su bile smještene u hotelu Savus te su imale priliku vidjeti i uživati u okusima Graničarskog posavlja budući da je hotel jedan od nositelja ovog standarda.

“Oduševio ih je pogled i prizor na kuću obitelji Brlić kao i činjenica da je spisateljica živjela i svoja najpoznatija djela napisala u Slavonskom Brodu. Nakon stručnog vodstva i obilaska Tvrđave Brod i Franjevačkog samostana ostatak večeri su proveli na glavnom gradskom trgu uz obilazak ostalih znamenitosti,” rekla je Vidaković uz napomenu kako su posjetitelji obećali i skori povratak.

TEKST: S. P.      FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn