TURIZAM I SPORT U CERNIKU: Na jezeru Bačica otvoren teren za disc golf

Datum objave: 08. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Uz nedavno proslavljen Dan Općine predstavljen je i novi, potencijalno sjajan turistički adut – teren za disc golf na jezeru Bačica. Vizija je to i projekt prof. Mladena Šopa, predsjednika Flying Disc kluba Nova Gradiška, koji aktivnost u kojoj mogu uživati zaljubljenici u prirodu svih generacija, polako ali sigurno širi Brodsko-posavskom ali i Požeško slavonskom županijom i to kroz dobru suradnju s Općinom Velika koja je također prepoznala potencijale ovog jedinstvenog sporta.

Najbrže rastući sport na svijetu odnedavno se može igrati u Cerniku na jednom od, zasigurno, najkvalitetnijih terena u Hrvatskoj, na jezeru Bačica. Službeno predstavljen i otvoren državnim prvenstvom, dvodnevnim turnirom Cernik Disc Golf Open 2023., u okviru programa obilježavanja Dana Općine, novi je to, potencijalno sjajan turistički adut ovog kraja, projekt profesora Mladena Šopa, predsjednika Flying disc kluba Nova Gradiška.

Riječ je o sasvim posebnom sportu sličnom golfu u kojem palice i loptice zamjenjuje “leteći disk”, a rupe-koš, iznimno ugodnoj aktivnosti koja spaja boravak u prirodi, višesatno hodanje, druženje, ali i preciznost i aktivaciju svih mišića, sportu kojim se možete baviti u svakoj životnoj dobi. Sve to prepoznao je Mladen Šop, neslužbeno glavni promotor disc golfa, pa prije pet godina osnovao klub za koji danas nastupaju igrači iz četiri države, ali i u kojem je 20-ak novogradiških srednjoškolaca. Oni najbolji, okupili su se uz Dan Općine na Cernik Openu 2023., 5.kolu Hrvatske disc golf lige, njih ukupno 48 iz četiri države – Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, oduševljeni organizacijom i terenom.

Priliku ali i novi, potencijalno sjajan turistički adut u disck golfu vidi i Općina Cernik na čijem je prostoru novi sportski teren, zbog čega, u suradnji s Vodovodom Zapadna Slavonija, na tom mjestu planiraju i izgradnju poučne staze u duljini od 3,5 kilometra, kao i poribljavanje jezera Bačica dunavskim šaranima za sve zainteresirane ribiče, što otvara i prostor za organiziranje natjecanja i nove goste. Uz sudionike turnira pristigle iz pet država, aktualne i buduće igrače disc golfa, ljepota jezera Bačica i netaknuta priroda, u Cernik bi, vjeruju u Općini, dugoročno mogli privući brojne posjetitelje, za koje sve ozbiljnije i studioznije osmišljavaju i kreiraju nove turističke sadržaje.

Jedan od njih je i teren za disc golf, sve popularniji sport diljem svijeta, jedinstvena aktivnost koja spaja ljubav prema prirodi i sportu, kao stvorena za regiju poput Slavonije, prepunu još uvijek netaknutih livada, šuma i jezera. Uvjerite se u to i sami na jezeru Bačica i navratite,   možda vas šetnja prirodom “navuče” i na bavljenje ovim sportom.

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: TZ Općine Cernik

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn