TURISTIČKI PROJEKT : Požeška kuća- centar za posjetitelje

Datum objave: 19. 12. 2014. | Kategorija: Društvo

DSC02317
POŽEGA – Zajednički projekt budućeg turističkog centra za posjetitelje  Grada Požege i Turističke zajednice pod nazivom Požeška kuća, danas su na konferenciji za novinare predstavili gradonačelnik Vedran Neferović i direktorica Ureda Turističke zajednice Silvija Podoljak.

Projekt Požeška kuća u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna bez PDV-a bit će realiziran u suradnji s  Ministarstvom turizma. Uz veliku financijsku vrijednost, ovaj projekt ima veliko značenje  za buduću bolju i još kvalitetniju turističku ponudu, rečeno je na današnjoj konfereniciji. Požeška kuća bit će smještena u objektu u susjedstvu gradske kuće gdje je sada podrum Udruge vinara Stjepan Koydl. Za prvu etapu koja obuhvaća fasadu, zamjenu stolarije i krovišta Grad Požega je od resornog ministarstva dobio sufinanciranje  500.000 kuna, a Grad osigurava 165.000 kuna. Druga faza će biti uređenje prizemlja i podruma, a  treća obuhvaća uređenje enterijera, odnosno kompletnog objekta.
“Moram izreći svoje zadovoljstvo što smo naišli na razumijevanje u Ministarstvu turizma od strane ministra i njegovih suradnika, dva puta smo imali detaljne razgovore i primili njihove sugestije o tome kako Požegu pozicionirati i kako poboljšati ponudu i što bi u ovom vremenu bilo interesantno posjetiteljima koji dolaze u naš grad.Vjerujem da je sada mnogima jasno zašto i prije nije bilo ovakvih inicijativa, zašto se sredstva na tim adresama nisu tražila  a pokazatelj su toga i drugi ljudi  na čelnim mjestima Turističke zajednice, – rekao je gradonačelnik Neferović.

DSC02326
“Požega je destinacija kreativnog turizma i Centar za posjetitelje je mjesto gdje će naši gosti dolaziti prije nego što posjete grad, to je nešto na čemu Požega gradi imidž, kao grad doživljaja kroz sva četiri godišnja doba i svih pet osjetila. Turističku ponudu temeljimo na tradicijskim vrijednostima, a to je naša povijest, kultura, gastronomija, glazba uz naše manifestacije. Požeška kuća bila bi jedan novi iskustveni doživljaj u kojem će naš posjetitelj upoznati upravo tu tradiciju i način života na ovim prostorima kroz razgledavanje, radionice i interakcije te poželjeti da nam se ponovo vrati,” naglasila je direktorica ureda Turističke zajednice Silvija Podoljak.
U Požeškoj kući, osim ureda turističke zajednice, gostima će biti na raspolaganju prijemna dvorana te suvenirnica finih okusa – sve na jednom mjestu, bogato informacijama i ponudom.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn